Valitse Sivu

Sienikeitto

mennessä | marras 2, 2020 | Edullisia ruokaohjeita, Pääruoat | 0 Kommenttia

Sienikeitto on helppoa ja edullista valmistaa. Keittoa voi tehdä erilaisista ruokasienistä, joita voi sienisadon kypsyessä kerätä ilmaiseksi metsästä. Toki keittoa voi valmistaa myös viljellyistä sienistä, joita saa tuoreina kaupasta ympäri vuoden.

Valmistusohjeet

Puhdista ja pilko sienet. Kuori ja pilko sipuli. Paista sienet ja sipuli kattilan pohjalla rasvassa niin, että sienistä irronnut neste on lähes kokonaan haihtunut.
Lisää vehnäjauhot pieneen määrään (n. 2dl) kylmää vettä ja sekoita niin, ettei jahoista jää paakkuja. Lisää vehnäjauhosuurus sekä vesi/kasvisliemi kattilaan.
Keitä kunnes seos sakenee. Sekoita välillä.
Lisää kerma ja anna vielä kiehahtaa parin minuutin ajan.
Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
Hienonna keiton päälle tuoretta persiljaa tai ruohosipulia.

Vinkki: tarjoa keitto krutonkien kera.

Resepti

1l tuoreita ruokasieniä
1 sipuli
rasvaa paistamiseen
3rkl vehnäjauhoja
2dl kylmää vettä
3dl vettä tai kasvislientä
2dl kermaa
1tl suolaa
1tl mustapippuria
1dl tuoretta persiljaa tai ruohosipulia

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Munakasrulla

Munakasrulla

Munakasrulla on edullista ja herkullista ruokaa, jonka valmistaminen on helppoa ja nopeaa. Munakasrullaan saa vaihtelua rullan täytteitä vaihtelemalla. Tässä reseptissä täytteenä käytetään jauhelihaa, mutta jauhelihan sijaan voi kokeilla myös esimerkiksi savukalaa,...

Lindströminpihvit

Lindströminpihvit

Lindströminpihvit ovat herkullisia ja helppoja valmistaa itse. Punajuuriraaste tekee pihveistä meheviä sekä herkullisen makuisia. Lindströminpihvit valmistuvat samalla helpolla lihapullataikinaohjeella kuin lihapullatkin ainoastaan sillä erotuksella, että...

Riisi-kasvispata uunissa

Riisi-kasvispata uunissa

Riisi-kasvispata valmistuu helposti uunissa. Ruokalaji valmistuu helpoiten uunin kestävässä padassa, jossa voi ensin kuullottaa kasvikset ja sen jälkeen riisin ja lisätä nesteen lopuksi. Uunin kestävä pata ei kuitenkaan ole mitenkään välttämätön, vaan kasvikset voi...

Janssoninkiusaus pakastekasviksista

Janssoninkiusaus pakastekasviksista

Pakasteiden käyttäminen ruoanlaitossa ei useinkaan tule edullisemmaksi kuin tuoreiden kasvisten, mutta arjen kiireessä pakasteet ovat oiva apu helpottamaan ja vähentämään työvaihteita. Janssoninkiusaus pakasteista on todella helppo valmistaa eikä sen valmistamiseen...