Valitse Sivu

Sima

mennessä | huhti 21, 2021 | Edullisia ruokaohjeita, Juomat | 0 Kommenttia

Itse tehty sima on herkullisen makuista ja edullisempaa kuin kaupasta ostettu sima. Siman valmistaminen on verrattain helppoa eikä siman valmistukseen tarvita kuin muutama raaka-aine. Siman väri riippuu käytetyn fariinisokerin määrästä, mitä enemmän fariinisokeria käyttää, sitä tummempaa simasta tulee. Siman voi valmistaa myös pelkästään fariinisokerista. 

Valmistusohjeet

Purista sitruunat mehuksi. Voit myös halutessasi leikata osan sitruunoista viipaleiksi.
Kiehauta puolet vedestä. Sekoita sokerit kiehautetun veden sekaan niin, että ne liukenevat veden joukkoon.
Lisää loput vedet sekä sitruunamehu (ja halutessasi sitruunaviipaleet). Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva seoksen joukkoon.
Anna siman käydä vuorokauden ajan huoneenlämmössä.

Pullota sima huolellisesti puhdistettuihin pulloihin.
Lisää jokaisen pullon pohjalle hieman sokeria sekä rusinoita.
Älä laita simapullojen korkkeja tiiviisti kiinni, koska paine pulloissa kasvaa käymisen aikana. Liian tiiviisti suljetut pullot voivat räjähtää käymisen aikana.
Sima valmistuu huoneenlämmössä kolmessa päivässä ja jääkaapissa noin viikossa.
Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan.

Valmis sima säilyy noin viikon ajan. Säilytä sima viileässä.

Resepti

2 sitruunaa
4l vettä
250g fariinisokeria (n. 3,5dl)
250g hienoa sokeria (n. 3dl)
vajaa 1tl kuivahiivaa/herneen kokoinen pala tuorehiivaa

Pullottamiseen:
jokaiseen pulloon noin 1tl sokeria sekä muutama rusina pohjalle

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Hillo

Hillo

Itse tehdyn hillon valmistus on edullista ja helppoa. Hillo kannattaa säilöä huolellisesti puhdistettuihin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin, jotta se säilyy mahdollisimman pitkään hyvänä. Hilloa säilytetään viileässä, kuten jääkaapissa tai kellarissa. Hilloa voi...

Kesäkeitto

Kesäkeitto

Kesäkeitto on parhaimmillaan tuoreista kasviksista valmistettuna, joten se on nimensä mukaan kesän herkkuruoka. Kesäkeittoa voi toki valmistaa muinakin vuodenaikoina ja tarpeen mukaan kesäkeiton valmistaminen onnistuu myös pakastetuista kasviksista. Kesäkeiton...

Kantarellipasta

Kantarellipasta

Kantarelli on herkullinen ruokasieni, joka on helppo tunnistaa keltaisesta väristään, helttamaisista, haaroittuvista poimuistaan sekä reunoiltaan aaltoilevasta tasaisesta lakistaan. Se kannattaa poimia metsästä talteen ja käyttää tuoreeltaan ruoanlaittoon. Kantarelli...

Itse tehty jäätelö

Itse tehty jäätelö

Itse tehty jäätelö on helppoa ja edullista valmistaa. Perus jäätelövaahto koostuu kermasta sekä kondensoidusta maidosta, joita voi halutessaan maustaa vaniljalla, suklaalla, keksinmuruilla, kakun paloilla, tuoreilla tai kuivatuilla hedelmillä tai marjoilla,...