Valitse Sivu

Sima

mennessä | huhti 21, 2021 | Edullisia ruokaohjeita, Juomat | 0 Kommenttia

Itse tehty sima on herkullisen makuista ja edullisempaa kuin kaupasta ostettu sima. Siman valmistaminen on verrattain helppoa eikä siman valmistukseen tarvita kuin muutama raaka-aine. Siman väri riippuu käytetyn fariinisokerin määrästä, mitä enemmän fariinisokeria käyttää, sitä tummempaa simasta tulee. Siman voi valmistaa myös pelkästään fariinisokerista. 

Valmistusohjeet

Purista sitruunat mehuksi. Voit myös halutessasi leikata osan sitruunoista viipaleiksi.
Kiehauta puolet vedestä. Sekoita sokerit kiehautetun veden sekaan niin, että ne liukenevat veden joukkoon.
Lisää loput vedet sekä sitruunamehu (ja halutessasi sitruunaviipaleet). Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva seoksen joukkoon.
Anna siman käydä vuorokauden ajan huoneenlämmössä.

Pullota sima huolellisesti puhdistettuihin pulloihin.
Lisää jokaisen pullon pohjalle hieman sokeria sekä rusinoita.
Älä laita simapullojen korkkeja tiiviisti kiinni, koska paine pulloissa kasvaa käymisen aikana. Liian tiiviisti suljetut pullot voivat räjähtää käymisen aikana.
Sima valmistuu huoneenlämmössä kolmessa päivässä ja jääkaapissa noin viikossa.
Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan.

Valmis sima säilyy noin viikon ajan. Säilytä sima viileässä.

Resepti

2 sitruunaa
4l vettä
250g fariinisokeria (n. 3,5dl)
250g hienoa sokeria (n. 3dl)
vajaa 1tl kuivahiivaa/herneen kokoinen pala tuorehiivaa

Pullottamiseen:
jokaiseen pulloon noin 1tl sokeria sekä muutama rusina pohjalle

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Itse tehty jugurtti

Itse tehty jugurtti

Maustamattoman jugurtin valmistaminen itse on helppoa. Jugurtin valmistamiseen tarvitaan kuitenkin lämpömittari, jotta lämpötila riittäisi jugurttiseoksen hapattamiseen. Jugurtin valmistamista varten kannattaa varata myös kannellinen kattila. Maitojauheen käyttö...

Munakokkeli

Munakokkeli

Munakokkeli sopii sellaisenaan ateriaksi, tai sitä voi tarjota esimerkiksi kasvisten, kalan, paahtoleivän tai lihan lisäkkeenä. Munakokkeli kannattaa valmistaa miedolla lämmöllä, jotta kokkelin rakenne pysyy riittävän pehmeänä ja kuohkeana. Valmistusohjeet Riko...

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto on herkullista ja riittoisaa ruokaa, jonka valmistaminen on helppoa sekä edullista. Keitossa kannattaa käyttää valmiiksi huuhdeltuja, liotettuja ja keitettyjä papuja. Papuja voi ostaa käyttövalmiina kaupasta tai niitä voi keittää valmiiksi ja...

Tofu-kastike

Tofu-kastike

Tofusta valmistuu herkullinen kastike helposti ja nopeasti. Tofu-kastikeen voi tarjota esimerkiksi perunasoseen, keittettyjen perunoiden, kasvisten, pastan yms. kera. Tofu-kastikkeessa voi käyttää omien makumieltymysten mukaan maustamatonta tofua tai maustettuja...