Valitse Sivu

Sima

mennessä | huhti 21, 2021 | Edullisia ruokaohjeita, Juomat | 0 Kommenttia

Itse tehty sima on herkullisen makuista ja edullisempaa kuin kaupasta ostettu sima. Siman valmistaminen on verrattain helppoa eikä siman valmistukseen tarvita kuin muutama raaka-aine. Siman väri riippuu käytetyn fariinisokerin määrästä, mitä enemmän fariinisokeria käyttää, sitä tummempaa simasta tulee. Siman voi valmistaa myös pelkästään fariinisokerista. 

Valmistusohjeet

Purista sitruunat mehuksi. Voit myös halutessasi leikata osan sitruunoista viipaleiksi.
Kiehauta puolet vedestä. Sekoita sokerit kiehautetun veden sekaan niin, että ne liukenevat veden joukkoon.
Lisää loput vedet sekä sitruunamehu (ja halutessasi sitruunaviipaleet). Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva seoksen joukkoon.
Anna siman käydä vuorokauden ajan huoneenlämmössä.

Pullota sima huolellisesti puhdistettuihin pulloihin.
Lisää jokaisen pullon pohjalle hieman sokeria sekä rusinoita.
Älä laita simapullojen korkkeja tiiviisti kiinni, koska paine pulloissa kasvaa käymisen aikana. Liian tiiviisti suljetut pullot voivat räjähtää käymisen aikana.
Sima valmistuu huoneenlämmössä kolmessa päivässä ja jääkaapissa noin viikossa.
Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan.

Valmis sima säilyy noin viikon ajan. Säilytä sima viileässä.

Resepti

2 sitruunaa
4l vettä
250g fariinisokeria (n. 3,5dl)
250g hienoa sokeria (n. 3dl)
vajaa 1tl kuivahiivaa/herneen kokoinen pala tuorehiivaa

Pullottamiseen:
jokaiseen pulloon noin 1tl sokeria sekä muutama rusina pohjalle

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Kurpitsainen juustokakku

Kurpitsainen juustokakku

Syksyllä kurpitsasadon ollessa parhaimmillaan, voi kurpitsoista tehdä monenlaisia herkkuja. Kurpitsasose sopii oivallisesti mm. kasvissosekeittoihin tai myskikurpitsasta voi valmistaa herkullista myskikurpitsakeittoa. Kurpitsa sopii uunissa paahdettuna hyvin...

Korvapuustit

Korvapuustit

Korvapuustit ovat herkullisia suomalaisia perinneleivonnaisia. Korvapuusteja juhlistetaan kansallisella korvapuustipäivällä, jota vietetään 4.10. Korvapuustit leivotaan perinteisesti pullataikinasta, joka kaulitaan levyksi ja täytetään rasva-sokeri-kanelitäytteellä....

Mustikkakakku

Mustikkakakku

Mustikakkakakku on herkullinen leivonnainen, jonka valmistaminen on melko edullista ja helppoa. Mustikkakakku säilyy mehevänä ja herkullisena viileässä, kuten jääkaapissa, säilytettynä. Mustikkakakun voi valmistaa sekä tuoreista mustikoista että pakastetuista...

Jauhelihapasta yhdessä astiassa

Jauhelihapasta yhdessä astiassa

Jauhelihapasta yhdessä astiassa on helppo valmistaa, koska pastaa ei tarvitse keittää erikseen, vaan se kypsyy samalla kuin jauhelihakastikekin. Pastan valmistamisastiana kannattaa käyttää paistokasaria, pataa tai korkealaitaista paistinpannua. Jauhelihapasta on...