Valitse Sivu

Sima

mennessä | huhti 21, 2021 | Edullisia ruokaohjeita, Juomat | 0 Kommenttia

Itse tehty sima on herkullisen makuista ja edullisempaa kuin kaupasta ostettu sima. Siman valmistaminen on verrattain helppoa eikä siman valmistukseen tarvita kuin muutama raaka-aine. Siman väri riippuu käytetyn fariinisokerin määrästä, mitä enemmän fariinisokeria käyttää, sitä tummempaa simasta tulee. Siman voi valmistaa myös pelkästään fariinisokerista. 

Valmistusohjeet

Purista sitruunat mehuksi. Voit myös halutessasi leikata osan sitruunoista viipaleiksi.
Kiehauta puolet vedestä. Sekoita sokerit kiehautetun veden sekaan niin, että ne liukenevat veden joukkoon.
Lisää loput vedet sekä sitruunamehu (ja halutessasi sitruunaviipaleet). Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva seoksen joukkoon.
Anna siman käydä vuorokauden ajan huoneenlämmössä.

Pullota sima huolellisesti puhdistettuihin pulloihin.
Lisää jokaisen pullon pohjalle hieman sokeria sekä rusinoita.
Älä laita simapullojen korkkeja tiiviisti kiinni, koska paine pulloissa kasvaa käymisen aikana. Liian tiiviisti suljetut pullot voivat räjähtää käymisen aikana.
Sima valmistuu huoneenlämmössä kolmessa päivässä ja jääkaapissa noin viikossa.
Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan.

Valmis sima säilyy noin viikon ajan. Säilytä sima viileässä.

Resepti

2 sitruunaa
4l vettä
250g fariinisokeria (n. 3,5dl)
250g hienoa sokeria (n. 3dl)
vajaa 1tl kuivahiivaa/herneen kokoinen pala tuorehiivaa

Pullottamiseen:
jokaiseen pulloon noin 1tl sokeria sekä muutama rusina pohjalle

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Munakasrulla

Munakasrulla

Munakasrulla on edullista ja herkullista ruokaa, jonka valmistaminen on helppoa ja nopeaa. Munakasrullaan saa vaihtelua rullan täytteitä vaihtelemalla. Tässä reseptissä täytteenä käytetään jauhelihaa, mutta jauhelihan sijaan voi kokeilla myös esimerkiksi savukalaa,...

Lindströminpihvit

Lindströminpihvit

Lindströminpihvit ovat herkullisia ja helppoja valmistaa itse. Punajuuriraaste tekee pihveistä meheviä sekä herkullisen makuisia. Lindströminpihvit valmistuvat samalla helpolla lihapullataikinaohjeella kuin lihapullatkin ainoastaan sillä erotuksella, että...

Riisi-kasvispata uunissa

Riisi-kasvispata uunissa

Riisi-kasvispata valmistuu helposti uunissa. Ruokalaji valmistuu helpoiten uunin kestävässä padassa, jossa voi ensin kuullottaa kasvikset ja sen jälkeen riisin ja lisätä nesteen lopuksi. Uunin kestävä pata ei kuitenkaan ole mitenkään välttämätön, vaan kasvikset voi...

Janssoninkiusaus pakastekasviksista

Janssoninkiusaus pakastekasviksista

Pakasteiden käyttäminen ruoanlaitossa ei useinkaan tule edullisemmaksi kuin tuoreiden kasvisten, mutta arjen kiireessä pakasteet ovat oiva apu helpottamaan ja vähentämään työvaihteita. Janssoninkiusaus pakasteista on todella helppo valmistaa eikä sen valmistamiseen...