Valitse Sivu

Sima

mennessä | huhti 21, 2021 | Edullisia ruokaohjeita, Juomat | 0 Kommenttia

Itse tehty sima on herkullisen makuista ja edullisempaa kuin kaupasta ostettu sima. Siman valmistaminen on verrattain helppoa eikä siman valmistukseen tarvita kuin muutama raaka-aine. Siman väri riippuu käytetyn fariinisokerin määrästä, mitä enemmän fariinisokeria käyttää, sitä tummempaa simasta tulee. Siman voi valmistaa myös pelkästään fariinisokerista. 

Valmistusohjeet

Purista sitruunat mehuksi. Voit myös halutessasi leikata osan sitruunoista viipaleiksi.
Kiehauta puolet vedestä. Sekoita sokerit kiehautetun veden sekaan niin, että ne liukenevat veden joukkoon.
Lisää loput vedet sekä sitruunamehu (ja halutessasi sitruunaviipaleet). Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva seoksen joukkoon.
Anna siman käydä vuorokauden ajan huoneenlämmössä.

Pullota sima huolellisesti puhdistettuihin pulloihin.
Lisää jokaisen pullon pohjalle hieman sokeria sekä rusinoita.
Älä laita simapullojen korkkeja tiiviisti kiinni, koska paine pulloissa kasvaa käymisen aikana. Liian tiiviisti suljetut pullot voivat räjähtää käymisen aikana.
Sima valmistuu huoneenlämmössä kolmessa päivässä ja jääkaapissa noin viikossa.
Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan.

Valmis sima säilyy noin viikon ajan. Säilytä sima viileässä.

Resepti

2 sitruunaa
4l vettä
250g fariinisokeria (n. 3,5dl)
250g hienoa sokeria (n. 3dl)
vajaa 1tl kuivahiivaa/herneen kokoinen pala tuorehiivaa

Pullottamiseen:
jokaiseen pulloon noin 1tl sokeria sekä muutama rusina pohjalle

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Pitsapohja

Pitsapohja

Pitsa on ihanaa herkkuruokaa, jonka päälle jokainen voi valita omat suosikkitäytteensä. Pitsan valmistaminen itse on helppoa ja edullisempaa kuin valmiin pitsan tilaaminen ravintolasta. Pitsapohjaan kannattaa valita mahdollisimman hienoksi jauhettuja jauhoja, jolloin...

Kaurakeksit

Kaurakeksit

Kaurakeksit ovat herkullisia. Ne valmistuvat muutamasta raaka-aineesta, joten ne ovat myös hyvin edullisia valmistaa. Kaurakeksit valmistuvat nopeasti, joten niitä voi valmistaa vaikkapa yllätysvieraille. Niiden valmistaminen on helppoa, joten se onnistuu myös...

Letut

Letut

Letut ovat herkullisen makuisia ja lettutaikinan ainekset löytyvät useimmiten suoraan kaapista. Letut ovat ruokana monipuolisia, koska ne sopivat makealla täytteellä jälkiruoaksi tai suolaisella täytteellä pääruoaksi. Lettutaikinaohjeessa nesteenä on maito, mutta...

Nakkikastike

Nakkikastike

Nakkikastike on edullista arkiruokaa, jonka valmistaminen on varsin helppoa eikä vaadi kovin montaa raaka-ainetta. Nakkikastike valmistuu nopeasti alle puolessa tunnissa. Nakkikastikkeen voi tarjota esimerkiksi perunasoseen tai keitettyjen perunoiden kera....