Valitse Sivu

Vegaaninen marenki

mennessä | loka 8, 2020 | Edullisia ruokaohjeita, Jälkiruoat | 0 Kommenttia

Vegaanisen marengin valmistus on hävikkiruoan vähentämistä, joten kikhernesäilykkeiden säilytysliemi kannattaa ottaa talteen, vaikka ei olisikaan vegaani. Kun perinteinen marenki syntyy kananmunan valkuaisia vatkaamalla, vegaaninen marenkivaahto syntyy vatkaamalla kikherneiden säilytyslientä. Vegaanisen marengin valmistus on helpompaa kuin perinteisen marengin, joten sen valmistus onnistuu myös aloittelevalta kokilta tai koululaisilta.

Valmistusohjeet

Ota kikherneiden säilytysliemi talteen valuttamalla herneet esim. siivilässä leivontakulhon yllä.
Hyödynnä kikherneet muuhun ruoanlaittoon, kuten kasvispihveihin tai papukeittoon.
Vatkaa säilytyslientä voimakkaasti esimerkiksi sähkövatkaimella, kunnes siitä muodostuu vaalea, kiiltävä vaahto.
Lisää sokeri vähän kerrassaan samalla vatkaten.

Nostele marengit lusikalla leivinpaperille. Marengit voi myös pursottaa pursottimella leivinpaperin päälle, jos haluaa eri muotoisia marenkeja.
Paista uunissa miedolla lämmöllä (n. 80-100 astetta) 1,5 tuntia. Marengit ovat kypsiä, kun ne eivät enää tartu leivinpaperiin kiinni. Kun marengit ovat kypsiä, sammuta uuni ja anna marenkien vielä kuivua jälkilämmössä.

Resepti

1 säilyketölkki kikherneitä, josta valutetaan liemi talteen
1dl sokeria

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Itse tehty jugurtti

Itse tehty jugurtti

Maustamattoman jugurtin valmistaminen itse on helppoa. Jugurtin valmistamiseen tarvitaan kuitenkin lämpömittari, jotta lämpötila riittäisi jugurttiseoksen hapattamiseen. Jugurtin valmistamista varten kannattaa varata myös kannellinen kattila. Maitojauheen käyttö...

Munakokkeli

Munakokkeli

Munakokkeli sopii sellaisenaan ateriaksi, tai sitä voi tarjota esimerkiksi kasvisten, kalan, paahtoleivän tai lihan lisäkkeenä. Munakokkeli kannattaa valmistaa miedolla lämmöllä, jotta kokkelin rakenne pysyy riittävän pehmeänä ja kuohkeana. Valmistusohjeet Riko...

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto on herkullista ja riittoisaa ruokaa, jonka valmistaminen on helppoa sekä edullista. Keitossa kannattaa käyttää valmiiksi huuhdeltuja, liotettuja ja keitettyjä papuja. Papuja voi ostaa käyttövalmiina kaupasta tai niitä voi keittää valmiiksi ja...

Tofu-kastike

Tofu-kastike

Tofusta valmistuu herkullinen kastike helposti ja nopeasti. Tofu-kastikeen voi tarjota esimerkiksi perunasoseen, keittettyjen perunoiden, kasvisten, pastan yms. kera. Tofu-kastikkeessa voi käyttää omien makumieltymysten mukaan maustamatonta tofua tai maustettuja...