Valmistusohjeet
Ota kikherneiden säilytysliemi talteen valuttamalla herneet esim. siivilässä leivontakulhon yllä.
Hyödynnä kikherneet muuhun ruoanlaittoon, kuten kasvispihveihin tai papukeittoon.
Vatkaa säilytyslientä voimakkaasti esimerkiksi sähkövatkaimella, kunnes siitä muodostuu vaalea, kiiltävä vaahto.
Lisää sokeri vähän kerrassaan samalla vatkaten.
Nostele marengit lusikalla leivinpaperille. Marengit voi myös pursottaa pursottimella leivinpaperin päälle, jos haluaa eri muotoisia marenkeja.
Paista uunissa miedolla lämmöllä (n. 80-100 astetta) 1,5 tuntia. Marengit ovat kypsiä, kun ne eivät enää tartu leivinpaperiin kiinni. Kun marengit ovat kypsiä, sammuta uuni ja anna marenkien vielä kuivua jälkilämmössä.
0 kommenttia