Valitse Sivu

Vegaaninen marenki

mennessä | loka 8, 2020 | Edullisia ruokaohjeita, Jälkiruoat | 0 Kommenttia

Vegaanisen marengin valmistus on hävikkiruoan vähentämistä, joten kikhernesäilykkeiden säilytysliemi kannattaa ottaa talteen, vaikka ei olisikaan vegaani. Kun perinteinen marenki syntyy kananmunan valkuaisia vatkaamalla, vegaaninen marenkivaahto syntyy vatkaamalla kikherneiden säilytyslientä. Vegaanisen marengin valmistus on helpompaa kuin perinteisen marengin, joten sen valmistus onnistuu myös aloittelevalta kokilta tai koululaisilta.

Valmistusohjeet

Ota kikherneiden säilytysliemi talteen valuttamalla herneet esim. siivilässä leivontakulhon yllä.
Hyödynnä kikherneet muuhun ruoanlaittoon, kuten kasvispihveihin tai papukeittoon.
Vatkaa säilytyslientä voimakkaasti esimerkiksi sähkövatkaimella, kunnes siitä muodostuu vaalea, kiiltävä vaahto.
Lisää sokeri vähän kerrassaan samalla vatkaten.

Nostele marengit lusikalla leivinpaperille. Marengit voi myös pursottaa pursottimella leivinpaperin päälle, jos haluaa eri muotoisia marenkeja.
Paista uunissa miedolla lämmöllä (n. 80-100 astetta) 1,5 tuntia. Marengit ovat kypsiä, kun ne eivät enää tartu leivinpaperiin kiinni. Kun marengit ovat kypsiä, sammuta uuni ja anna marenkien vielä kuivua jälkilämmössä.

Resepti

1 säilyketölkki kikherneitä, josta valutetaan liemi talteen
1dl sokeria

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Pitsapohja

Pitsapohja

Pitsa on ihanaa herkkuruokaa, jonka päälle jokainen voi valita omat suosikkitäytteensä. Pitsan valmistaminen itse on helppoa ja edullisempaa kuin valmiin pitsan tilaaminen ravintolasta. Pitsapohjaan kannattaa valita mahdollisimman hienoksi jauhettuja jauhoja, jolloin...

Kaurakeksit

Kaurakeksit

Kaurakeksit ovat herkullisia. Ne valmistuvat muutamasta raaka-aineesta, joten ne ovat myös hyvin edullisia valmistaa. Kaurakeksit valmistuvat nopeasti, joten niitä voi valmistaa vaikkapa yllätysvieraille. Niiden valmistaminen on helppoa, joten se onnistuu myös...

Letut

Letut

Letut ovat herkullisen makuisia ja lettutaikinan ainekset löytyvät useimmiten suoraan kaapista. Letut ovat ruokana monipuolisia, koska ne sopivat makealla täytteellä jälkiruoaksi tai suolaisella täytteellä pääruoaksi. Lettutaikinaohjeessa nesteenä on maito, mutta...

Nakkikastike

Nakkikastike

Nakkikastike on edullista arkiruokaa, jonka valmistaminen on varsin helppoa eikä vaadi kovin montaa raaka-ainetta. Nakkikastike valmistuu nopeasti alle puolessa tunnissa. Nakkikastikkeen voi tarjota esimerkiksi perunasoseen tai keitettyjen perunoiden kera....