Valitse Sivu

Älä osta luotolla

mennessä | elo 15, 2020 | Säästövinkit | 0 Kommenttia

Luottokortit, osamaksusopimukset ja kaikenlaiset kulutusluotot saattavat houkutella tekemään suuriakin ostoksia, vaikka niihin ei olisikaan varaa. Myös yllättävissä elämäntilanteissa, joissa esimerkiksi jokin tärkeä käyttötavara, kuten auto tai pyykinpesukone, hajoaa, saattaa herkästi turvautua luottokorttiin tai muuhun osamaksusopimukseen saadakseen yllättävän kuluerän maksettua.

Luottokorttiyritykset tarjoavat maksuturvaa ja takuita luotolla ostetuille tuotteille, jotka houkuttelevat tekemään ostoja luotolla. Toisaalta luottokorteista joutuu useimmiten maksamaan kuukausimaksuja tai laskutusmaksuja, jotka kannattaa selvittää ennen luottokortin hankkimista.

Luottokortilla tai osamaksusopimuksella tehdyistä ostoista saattaa kertyä suuret määrät korkoja, jos laskua ei kuittaa kokonaisuudessaan pois heti laskun maksun yhteydessä. Jos luottokorttilaskun maksaakin erissä, tulee luoton päälle korko, joka voi olla esimerkiksi 3kk euribor + 7,95%. Sama koskee myös useimpia kulutusluottoja tai osamaksusopimuksia, joita markkinoidaan osta nyt, maksa erissä periaatteella. Eriin kun lisätään korkomaksut, laskutuslisät ja muut mahdolliset käsittelykustannukset, päätyy lopulta maksamaan paljon enemmän kuin olisi maksanut tuotteesta kertamaksulla.

Taloudellinen ihminen kerryttää kuukausittain puskurirahastoa. Jokainen säästää puskuriin sen verran kuin pystyy, mutta aivan jokaisella kuluttajalla olisi hyvä olla jonkinlainen puskurivarasto ns. pahan päivän varalle. Oston voi toki tehdä luotolla, jos haluaa näin toimia takuun, ostoturvan tai muun käytännön syyn vuoksi, mutta tärkeää on pitää huoli siitä, että laskunmaksun tullessa on tilillä rahaa maksaa lasku kokonaisuudessaan. Koskaan ei kannata elää yli varojensa eikä ostaa asioita, joihin ei todellisuudessa ole varaa. Budjettia pitämällä tietää, mihin on oikeasti varaa ja mihin ei.

Oikeusaputoimistosta maksutonta talous- ja velkaneuvontaa

Jos kuitenkin elämä ajautuu siihen tilanteeseen, että luottokorttivelkaa, kulutusluottoja tms. on kertynyt niin paljon, että velkojen maksuista ja koroista ei enää selviä, ei laskuja varten kannata ottaa enää yhtään enempää velkaa. Tällöin kannattaa kääntyä oikeusaputoimiston talous- ja velkaneuvonnan puoleen. Oikeusaputoimisto toimii oikeusministeriön alaisuudessa ja antaa maksutonta neuvontaa velkojen hoidossa. Velkaongelmien kanssa ei kannata odotella, koska korot kasvavat ja ongelma vain paisuu. Mitä nopeammin alkaa hoitaa velkaongelmiaan, sitä helpommin saa talousasiat taas järjestykseen.

Lisätietoa talous- ja velkaneuvonnasta

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Pyykkietikka

Pyykkietikka

Pyykkietikka on ekologinen pyykin raikastaja, jonka käyttö poistaa pyykistä hajuja. Sen lisäksi pyykkietikan käyttö lisää sekä pestävien tekstiilien että pesukoneen käyttöikää. Etikka puhdistaa pyykinpesukonetta pesun aikana ja pitää pestävät tekstiilitkin...

Tee itse uusia kynttilöitä kynttilänpätkistä ja -jämistä

Tee itse uusia kynttilöitä kynttilänpätkistä ja -jämistä

Kynttilät tuovat pimeneviin iltoihin tunnelmaa ja valoa, mutta ovat usein melko kalliita hankkia. Poltetuista kynttilöistä jää yli kynttilänpätkiä, joita ei ole enää turvallista polttaa. Näitä pätkiä ei kannata heittää pois, vaan ne kannattaa kerätä talteen ja...

Korvaa kertakäyttöiset vanulaput itsetehdyillä vanulapuilla

Korvaa kertakäyttöiset vanulaput itsetehdyillä vanulapuilla

Kertakäyttöisten vanulappujen sijaan on taloudellisempaa sekä edullisempaa käyttää pestäviä ja kestäviä kankaisia vanulappuja. Vanulappujen valmistus on verrattain helppoa ja se onnistuu kokemattomammaltakin ompelijalta. Vanulappujen valmistamiseen ei tarvita...