Omenista tai marjoista syntyy herkullinen piirakka, jonka pyöräyttää nopeasti vaikkapa päiväkahville. Piirakkapohjassa ainekset vain sekoitetaan keskenään, taikinaa ei tarvitse vatkata. Nesteenä voi piimän sijaan käyttää muitakin hapanmaitotuotteita, kasvipohjaisia jugurtteja, maitoa tai kermaa. Ohje on omenapiirakalle, mutta sitä voi soveltaa myös marjapiirakkana korvaamalla omenat esimerkiksi vadelmilla tai mustikoilla.
Valmistusohjeet
Pese ja halutessasi kuori omenat (oman pihan omenat voi laittaa kuorineen piirakkaan), poista siemenkodat ja pilko omenat viipaleiksi.
Sekoita kuivat aineet taikinakulhossa keskenään.
Sulata rasva ja lisää hieman jäähtyneenä taikinaan.
Lisää piimä sekä kananmuna.
Sekoita hyvin ja kaada seos voideltuun piirakkavuokaan.
Asettele omenalohkot (tai marjapiirakkaa tehdessä perunajauhoissa pyöritetyt marjat) piirakan päälle. Ripottele kanelia ja sokeria piirakan päälle (marjapiirakkaan vain sokeria).
Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia.
0 kommenttia