Valitse Sivu

Helppo omena- tai marjapiirakka

mennessä | elo 28, 2020 | Edullisia ruokaohjeita, Jälkiruoat | 0 Kommenttia

Omenista tai marjoista syntyy herkullinen piirakka, jonka pyöräyttää nopeasti vaikkapa päiväkahville. Piirakkapohjassa ainekset vain sekoitetaan keskenään, taikinaa ei tarvitse vatkata. Nesteenä voi piimän sijaan käyttää muitakin hapanmaitotuotteita, kasvipohjaisia jugurtteja, maitoa tai kermaa. Ohje on omenapiirakalle, mutta sitä voi soveltaa myös marjapiirakkana korvaamalla omenat esimerkiksi vadelmilla tai mustikoilla.

Valmistusohjeet

Pese ja halutessasi kuori omenat (oman pihan omenat voi laittaa kuorineen piirakkaan), poista siemenkodat ja pilko omenat viipaleiksi.
Sekoita kuivat aineet taikinakulhossa keskenään.
Sulata rasva ja lisää hieman jäähtyneenä taikinaan.
Lisää piimä sekä kananmuna.
Sekoita hyvin ja kaada seos voideltuun piirakkavuokaan.
Asettele omenalohkot (tai marjapiirakkaa tehdessä perunajauhoissa pyöritetyt marjat) piirakan päälle. Ripottele kanelia ja sokeria piirakan päälle (marjapiirakkaan vain sokeria).
Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia.

Resepti

Piirakkapohja:
2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1,5dl sokeria
2dl piimää
75g rasvaa
1 kananmuna

rasvaa piirakkavuoan voiteluun

Päälle:
4 tai 5 omenaa
1rlk sokeria
1tl kanelia

Vinkki: jos omenia tulee paljon, kokeile tehdä niistä omenasosetta. Omenat voi pehmentää sosetta varten samalla, kun piirakka paistuu uunissa.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Itse tehty jugurtti

Itse tehty jugurtti

Maustamattoman jugurtin valmistaminen itse on helppoa. Jugurtin valmistamiseen tarvitaan kuitenkin lämpömittari, jotta lämpötila riittäisi jugurttiseoksen hapattamiseen. Jugurtin valmistamista varten kannattaa varata myös kannellinen kattila. Maitojauheen käyttö...

Munakokkeli

Munakokkeli

Munakokkeli sopii sellaisenaan ateriaksi, tai sitä voi tarjota esimerkiksi kasvisten, kalan, paahtoleivän tai lihan lisäkkeenä. Munakokkeli kannattaa valmistaa miedolla lämmöllä, jotta kokkelin rakenne pysyy riittävän pehmeänä ja kuohkeana. Valmistusohjeet Riko...

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto on herkullista ja riittoisaa ruokaa, jonka valmistaminen on helppoa sekä edullista. Keitossa kannattaa käyttää valmiiksi huuhdeltuja, liotettuja ja keitettyjä papuja. Papuja voi ostaa käyttövalmiina kaupasta tai niitä voi keittää valmiiksi ja...

Tofu-kastike

Tofu-kastike

Tofusta valmistuu herkullinen kastike helposti ja nopeasti. Tofu-kastikeen voi tarjota esimerkiksi perunasoseen, keittettyjen perunoiden, kasvisten, pastan yms. kera. Tofu-kastikkeessa voi käyttää omien makumieltymysten mukaan maustamatonta tofua tai maustettuja...