Valitse Sivu

Hernekeitto

mennessä | syys 10, 2020 | Edullisia ruokaohjeita, Pääruoat | 0 Kommenttia

Hernekeitto on varsinainen halparuokaklassikko. Se on edullista, riittoisaa ja maistuvaa. Jos keitto ei mene kaikki kerralla, paranee sen maku vain uudelleen lämitettynä. Keiton voi myös pakastaa. Hernekeiton valmistaminen kannattaa aloittaa jo edellisenä päivänä ja antaa herneiden liota vedessä yön yli. Älä kaada huuhtelu- ja liotusvettä viemäriin, hyödynnä se esimerkiksi kasvien kasteluvetenä.

Vinkki: jos keittoon ei mene koko pala kinkkua, kannattaa loput hyödyntää esim. kinkkukiusaukseen tai -kastikkeeseen.

Valmistusohjeet

Edellisenä päivänä huuhtele kuivatut herneet kylmällä vedellä siivilässä. Laita huuhdellut herneet kattilaan, kaada kylmää vettä (n. 3l) kattilaan niin, että sitä on reilusti enemmän kuin herneiden määrä, ja anna liota kannella peitettynä yön yli huoneenlämmössä.

Seuraavana päivänä kaada vesi kattilasta, huuhtele herneet uudelleen. Lisää 2,5l vettä herneiden sekaan kattilaan, lisää liemikuutio ja laita kattila liedelle kiehumaan. Keitä herneitä noin tunti.

Kuori ja pilko sipuli hakkeeksi. Kuori ja kuutioi porkkanat. Lisää kasvikset kiehuvaan keitokseen. Leikkaa kinkku paloiksi ja lisää keitoksen joukkoon. Keitä vielä noin tunti. Kun herneiden rakenne on rikkoutunut ja keitos saostunut, lisää meirami ja sekoita. Tarjoile sinapin kera.

Hernekeiton jälkiruoaksi tarjotaan perinteisesti pannukakkua.

Resepti

500g kuivattuja herneitä
2,5 l vettä
1 lihaliemikuutio
300g palvikinkkua
1 sipuli
2 porkkanaa
1rkl meiramia

sinappia tarjoiluun

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Itse tehty jugurtti

Itse tehty jugurtti

Maustamattoman jugurtin valmistaminen itse on helppoa. Jugurtin valmistamiseen tarvitaan kuitenkin lämpömittari, jotta lämpötila riittäisi jugurttiseoksen hapattamiseen. Jugurtin valmistamista varten kannattaa varata myös kannellinen kattila. Maitojauheen käyttö...

Munakokkeli

Munakokkeli

Munakokkeli sopii sellaisenaan ateriaksi, tai sitä voi tarjota esimerkiksi kasvisten, kalan, paahtoleivän tai lihan lisäkkeenä. Munakokkeli kannattaa valmistaa miedolla lämmöllä, jotta kokkelin rakenne pysyy riittävän pehmeänä ja kuohkeana. Valmistusohjeet Riko...

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto on herkullista ja riittoisaa ruokaa, jonka valmistaminen on helppoa sekä edullista. Keitossa kannattaa käyttää valmiiksi huuhdeltuja, liotettuja ja keitettyjä papuja. Papuja voi ostaa käyttövalmiina kaupasta tai niitä voi keittää valmiiksi ja...

Tofu-kastike

Tofu-kastike

Tofusta valmistuu herkullinen kastike helposti ja nopeasti. Tofu-kastikeen voi tarjota esimerkiksi perunasoseen, keittettyjen perunoiden, kasvisten, pastan yms. kera. Tofu-kastikkeessa voi käyttää omien makumieltymysten mukaan maustamatonta tofua tai maustettuja...