Valmistusohjeet
Edellisenä päivänä huuhtele kuivatut herneet kylmällä vedellä siivilässä. Laita huuhdellut herneet kattilaan, kaada kylmää vettä (n. 3l) kattilaan niin, että sitä on reilusti enemmän kuin herneiden määrä, ja anna liota kannella peitettynä yön yli huoneenlämmössä.
Seuraavana päivänä kaada vesi kattilasta, huuhtele herneet uudelleen. Lisää 2,5l vettä herneiden sekaan kattilaan, lisää liemikuutio ja laita kattila liedelle kiehumaan. Keitä herneitä noin tunti.
Kuori ja pilko sipuli hakkeeksi. Kuori ja kuutioi porkkanat. Lisää kasvikset kiehuvaan keitokseen. Leikkaa kinkku paloiksi ja lisää keitoksen joukkoon. Keitä vielä noin tunti. Kun herneiden rakenne on rikkoutunut ja keitos saostunut, lisää meirami ja sekoita. Tarjoile sinapin kera.
Hernekeiton jälkiruoaksi tarjotaan perinteisesti pannukakkua.
0 kommenttia