Valitse Sivu

Hernekeitto

mennessä | syys 10, 2020 | Edullisia ruokaohjeita, Pääruoat | 0 Kommenttia

Hernekeitto on varsinainen halparuokaklassikko. Se on edullista, riittoisaa ja maistuvaa. Jos keitto ei mene kaikki kerralla, paranee sen maku vain uudelleen lämitettynä. Keiton voi myös pakastaa. Hernekeiton valmistaminen kannattaa aloittaa jo edellisenä päivänä ja antaa herneiden liota vedessä yön yli. Älä kaada huuhtelu- ja liotusvettä viemäriin, hyödynnä se esimerkiksi kasvien kasteluvetenä.

Vinkki: jos keittoon ei mene koko pala kinkkua, kannattaa loput hyödyntää esim. kinkkukiusaukseen tai -kastikkeeseen.

Valmistusohjeet

Edellisenä päivänä huuhtele kuivatut herneet kylmällä vedellä siivilässä. Laita huuhdellut herneet kattilaan, kaada kylmää vettä (n. 3l) kattilaan niin, että sitä on reilusti enemmän kuin herneiden määrä, ja anna liota kannella peitettynä yön yli huoneenlämmössä.

Seuraavana päivänä kaada vesi kattilasta, huuhtele herneet uudelleen. Lisää 2,5l vettä herneiden sekaan kattilaan, lisää liemikuutio ja laita kattila liedelle kiehumaan. Keitä herneitä noin tunti.

Kuori ja pilko sipuli hakkeeksi. Kuori ja kuutioi porkkanat. Lisää kasvikset kiehuvaan keitokseen. Leikkaa kinkku paloiksi ja lisää keitoksen joukkoon. Keitä vielä noin tunti. Kun herneiden rakenne on rikkoutunut ja keitos saostunut, lisää meirami ja sekoita. Tarjoile sinapin kera.

Hernekeiton jälkiruoaksi tarjotaan perinteisesti pannukakkua.

Resepti

500g kuivattuja herneitä
2,5 l vettä
1 lihaliemikuutio
300g palvikinkkua
1 sipuli
2 porkkanaa
1rkl meiramia

sinappia tarjoiluun

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Munakasrulla

Munakasrulla

Munakasrulla on edullista ja herkullista ruokaa, jonka valmistaminen on helppoa ja nopeaa. Munakasrullaan saa vaihtelua rullan täytteitä vaihtelemalla. Tässä reseptissä täytteenä käytetään jauhelihaa, mutta jauhelihan sijaan voi kokeilla myös esimerkiksi savukalaa,...

Lindströminpihvit

Lindströminpihvit

Lindströminpihvit ovat herkullisia ja helppoja valmistaa itse. Punajuuriraaste tekee pihveistä meheviä sekä herkullisen makuisia. Lindströminpihvit valmistuvat samalla helpolla lihapullataikinaohjeella kuin lihapullatkin ainoastaan sillä erotuksella, että...

Riisi-kasvispata uunissa

Riisi-kasvispata uunissa

Riisi-kasvispata valmistuu helposti uunissa. Ruokalaji valmistuu helpoiten uunin kestävässä padassa, jossa voi ensin kuullottaa kasvikset ja sen jälkeen riisin ja lisätä nesteen lopuksi. Uunin kestävä pata ei kuitenkaan ole mitenkään välttämätön, vaan kasvikset voi...

Janssoninkiusaus pakastekasviksista

Janssoninkiusaus pakastekasviksista

Pakasteiden käyttäminen ruoanlaitossa ei useinkaan tule edullisemmaksi kuin tuoreiden kasvisten, mutta arjen kiireessä pakasteet ovat oiva apu helpottamaan ja vähentämään työvaihteita. Janssoninkiusaus pakasteista on todella helppo valmistaa eikä sen valmistamiseen...