Valitse Sivu

Hernekeitto

mennessä | syys 10, 2020 | Edullisia ruokaohjeita, Pääruoat | 0 Kommenttia

Hernekeitto on varsinainen halparuokaklassikko. Se on edullista, riittoisaa ja maistuvaa. Jos keitto ei mene kaikki kerralla, paranee sen maku vain uudelleen lämitettynä. Keiton voi myös pakastaa. Hernekeiton valmistaminen kannattaa aloittaa jo edellisenä päivänä ja antaa herneiden liota vedessä yön yli. Älä kaada huuhtelu- ja liotusvettä viemäriin, hyödynnä se esimerkiksi kasvien kasteluvetenä.

Vinkki: jos keittoon ei mene koko pala kinkkua, kannattaa loput hyödyntää esim. kinkkukiusaukseen tai -kastikkeeseen.

Valmistusohjeet

Edellisenä päivänä huuhtele kuivatut herneet kylmällä vedellä siivilässä. Laita huuhdellut herneet kattilaan, kaada kylmää vettä (n. 3l) kattilaan niin, että sitä on reilusti enemmän kuin herneiden määrä, ja anna liota kannella peitettynä yön yli huoneenlämmössä.

Seuraavana päivänä kaada vesi kattilasta, huuhtele herneet uudelleen. Lisää 2,5l vettä herneiden sekaan kattilaan, lisää liemikuutio ja laita kattila liedelle kiehumaan. Keitä herneitä noin tunti.

Kuori ja pilko sipuli hakkeeksi. Kuori ja kuutioi porkkanat. Lisää kasvikset kiehuvaan keitokseen. Leikkaa kinkku paloiksi ja lisää keitoksen joukkoon. Keitä vielä noin tunti. Kun herneiden rakenne on rikkoutunut ja keitos saostunut, lisää meirami ja sekoita. Tarjoile sinapin kera.

Hernekeiton jälkiruoaksi tarjotaan perinteisesti pannukakkua.

Resepti

500g kuivattuja herneitä
2,5 l vettä
1 lihaliemikuutio
300g palvikinkkua
1 sipuli
2 porkkanaa
1rkl meiramia

sinappia tarjoiluun

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Pitsapohja

Pitsapohja

Pitsa on ihanaa herkkuruokaa, jonka päälle jokainen voi valita omat suosikkitäytteensä. Pitsan valmistaminen itse on helppoa ja edullisempaa kuin valmiin pitsan tilaaminen ravintolasta. Pitsapohjaan kannattaa valita mahdollisimman hienoksi jauhettuja jauhoja, jolloin...

Kaurakeksit

Kaurakeksit

Kaurakeksit ovat herkullisia. Ne valmistuvat muutamasta raaka-aineesta, joten ne ovat myös hyvin edullisia valmistaa. Kaurakeksit valmistuvat nopeasti, joten niitä voi valmistaa vaikkapa yllätysvieraille. Niiden valmistaminen on helppoa, joten se onnistuu myös...

Letut

Letut

Letut ovat herkullisen makuisia ja lettutaikinan ainekset löytyvät useimmiten suoraan kaapista. Letut ovat ruokana monipuolisia, koska ne sopivat makealla täytteellä jälkiruoaksi tai suolaisella täytteellä pääruoaksi. Lettutaikinaohjeessa nesteenä on maito, mutta...

Nakkikastike

Nakkikastike

Nakkikastike on edullista arkiruokaa, jonka valmistaminen on varsin helppoa eikä vaadi kovin montaa raaka-ainetta. Nakkikastike valmistuu nopeasti alle puolessa tunnissa. Nakkikastikkeen voi tarjota esimerkiksi perunasoseen tai keitettyjen perunoiden kera....