Valitse Sivu

Pannukakku

mennessä | syys 8, 2020 | Edullisia ruokaohjeita, Jälkiruoat | 0 Kommenttia

Pannukakku hillolla on ihana jälkiruoka. Se on helppo valmistaa ja ainekset siihen löytyy useimmiten kotoa. Tällä helpolla perusohjeella teet makean pannukakun, mutta sokerin määrää vähentämällä ohjetta voi käyttää myös suolaisen pannukakun valmistamiseen. Pannukakku on oiva vaihtoehto, jos kotona on maito ohittanut parasta ennen päiväyksen. Osan maidosta voi myös korvata vedellä tai käyttää kermaa, jogurttia tai muuta nestettä pannukakussa.

Suolaisen pannukakun täytteeksi käy esimerkiksi kinkkusuikaleet, paprika ja sipuli. Tai sitten suolaisen pannukakun valmistukseen voi hyödyntää tähteeksi jäänyttä ruokaa, kuten perunaa ja jauhelihakastiketta, kiusauksia, makkaroita, kaikenlaisia kasviksia. Vain mielikuvitus on rajana. Suolaisen pannukakun päälle voi ripotella kuorrutteeksi juustoa, mutta makeasta pannukakusta juusto kannattaa jättää pois.

Valmistusohjeet

Sekoita kuivat aineet keskenään taikinakulhossa. Lisää kylmä maito ja vatkaa seos tasaiseksi. Lisää kananmunat ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää lopuksi sulatettu, mutta hieman jähtynyt rasva. Pannukakkutaikinan kannattaa antaa turvota jääkaapissa noin puolisen tuntia.

Kaada taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun syvään uunipeltiin. Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia tai kunnes pinta on kauniisti ruskistunut.

Tarjoa hillon tai omenasoseen kera.

Resepti

5dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
1dl sokeria (suolaiseen malliin 1rkl)
1l maitoa
4 kananmunaa
50g rasvaa

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Pitsapohja

Pitsapohja

Pitsa on ihanaa herkkuruokaa, jonka päälle jokainen voi valita omat suosikkitäytteensä. Pitsan valmistaminen itse on helppoa ja edullisempaa kuin valmiin pitsan tilaaminen ravintolasta. Pitsapohjaan kannattaa valita mahdollisimman hienoksi jauhettuja jauhoja, jolloin...

Kaurakeksit

Kaurakeksit

Kaurakeksit ovat herkullisia. Ne valmistuvat muutamasta raaka-aineesta, joten ne ovat myös hyvin edullisia valmistaa. Kaurakeksit valmistuvat nopeasti, joten niitä voi valmistaa vaikkapa yllätysvieraille. Niiden valmistaminen on helppoa, joten se onnistuu myös...

Letut

Letut

Letut ovat herkullisen makuisia ja lettutaikinan ainekset löytyvät useimmiten suoraan kaapista. Letut ovat ruokana monipuolisia, koska ne sopivat makealla täytteellä jälkiruoaksi tai suolaisella täytteellä pääruoaksi. Lettutaikinaohjeessa nesteenä on maito, mutta...

Nakkikastike

Nakkikastike

Nakkikastike on edullista arkiruokaa, jonka valmistaminen on varsin helppoa eikä vaadi kovin montaa raaka-ainetta. Nakkikastike valmistuu nopeasti alle puolessa tunnissa. Nakkikastikkeen voi tarjota esimerkiksi perunasoseen tai keitettyjen perunoiden kera....