Valitse Sivu

Pannukakku

mennessä | syys 8, 2020 | Edullisia ruokaohjeita, Jälkiruoat | 0 Kommenttia

Pannukakku hillolla on ihana jälkiruoka. Se on helppo valmistaa ja ainekset siihen löytyy useimmiten kotoa. Tällä helpolla perusohjeella teet makean pannukakun, mutta sokerin määrää vähentämällä ohjetta voi käyttää myös suolaisen pannukakun valmistamiseen. Pannukakku on oiva vaihtoehto, jos kotona on maito ohittanut parasta ennen päiväyksen. Osan maidosta voi myös korvata vedellä tai käyttää kermaa, jogurttia tai muuta nestettä pannukakussa.

Suolaisen pannukakun täytteeksi käy esimerkiksi kinkkusuikaleet, paprika ja sipuli. Tai sitten suolaisen pannukakun valmistukseen voi hyödyntää tähteeksi jäänyttä ruokaa, kuten perunaa ja jauhelihakastiketta, kiusauksia, makkaroita, kaikenlaisia kasviksia. Vain mielikuvitus on rajana. Suolaisen pannukakun päälle voi ripotella kuorrutteeksi juustoa, mutta makeasta pannukakusta juusto kannattaa jättää pois.

Valmistusohjeet

Sekoita kuivat aineet keskenään taikinakulhossa. Lisää kylmä maito ja vatkaa seos tasaiseksi. Lisää kananmunat ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää lopuksi sulatettu, mutta hieman jähtynyt rasva. Pannukakkutaikinan kannattaa antaa turvota jääkaapissa noin puolisen tuntia.

Kaada taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun syvään uunipeltiin. Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia tai kunnes pinta on kauniisti ruskistunut.

Tarjoa hillon tai omenasoseen kera.

Resepti

5dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
1dl sokeria (suolaiseen malliin 1rkl)
1l maitoa
4 kananmunaa
50g rasvaa

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Itse tehty jugurtti

Itse tehty jugurtti

Maustamattoman jugurtin valmistaminen itse on helppoa. Jugurtin valmistamiseen tarvitaan kuitenkin lämpömittari, jotta lämpötila riittäisi jugurttiseoksen hapattamiseen. Jugurtin valmistamista varten kannattaa varata myös kannellinen kattila. Maitojauheen käyttö...

Munakokkeli

Munakokkeli

Munakokkeli sopii sellaisenaan ateriaksi, tai sitä voi tarjota esimerkiksi kasvisten, kalan, paahtoleivän tai lihan lisäkkeenä. Munakokkeli kannattaa valmistaa miedolla lämmöllä, jotta kokkelin rakenne pysyy riittävän pehmeänä ja kuohkeana. Valmistusohjeet Riko...

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto on herkullista ja riittoisaa ruokaa, jonka valmistaminen on helppoa sekä edullista. Keitossa kannattaa käyttää valmiiksi huuhdeltuja, liotettuja ja keitettyjä papuja. Papuja voi ostaa käyttövalmiina kaupasta tai niitä voi keittää valmiiksi ja...

Tofu-kastike

Tofu-kastike

Tofusta valmistuu herkullinen kastike helposti ja nopeasti. Tofu-kastikeen voi tarjota esimerkiksi perunasoseen, keittettyjen perunoiden, kasvisten, pastan yms. kera. Tofu-kastikkeessa voi käyttää omien makumieltymysten mukaan maustamatonta tofua tai maustettuja...