Valitse Sivu

Pannukakku

mennessä | syys 8, 2020 | Edullisia ruokaohjeita, Jälkiruoat | 0 Kommenttia

Pannukakku hillolla on ihana jälkiruoka. Se on helppo valmistaa ja ainekset siihen löytyy useimmiten kotoa. Tällä helpolla perusohjeella teet makean pannukakun, mutta sokerin määrää vähentämällä ohjetta voi käyttää myös suolaisen pannukakun valmistamiseen. Pannukakku on oiva vaihtoehto, jos kotona on maito ohittanut parasta ennen päiväyksen. Osan maidosta voi myös korvata vedellä tai käyttää kermaa, jogurttia tai muuta nestettä pannukakussa.

Suolaisen pannukakun täytteeksi käy esimerkiksi kinkkusuikaleet, paprika ja sipuli. Tai sitten suolaisen pannukakun valmistukseen voi hyödyntää tähteeksi jäänyttä ruokaa, kuten perunaa ja jauhelihakastiketta, kiusauksia, makkaroita, kaikenlaisia kasviksia. Vain mielikuvitus on rajana. Suolaisen pannukakun päälle voi ripotella kuorrutteeksi juustoa, mutta makeasta pannukakusta juusto kannattaa jättää pois.

Valmistusohjeet

Sekoita kuivat aineet keskenään taikinakulhossa. Lisää kylmä maito ja vatkaa seos tasaiseksi. Lisää kananmunat ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää lopuksi sulatettu, mutta hieman jähtynyt rasva. Pannukakkutaikinan kannattaa antaa turvota jääkaapissa noin puolisen tuntia.

Kaada taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun syvään uunipeltiin. Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia tai kunnes pinta on kauniisti ruskistunut.

Tarjoa hillon tai omenasoseen kera.

Resepti

5dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
1dl sokeria (suolaiseen malliin 1rkl)
1l maitoa
4 kananmunaa
50g rasvaa

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Munakasrulla

Munakasrulla

Munakasrulla on edullista ja herkullista ruokaa, jonka valmistaminen on helppoa ja nopeaa. Munakasrullaan saa vaihtelua rullan täytteitä vaihtelemalla. Tässä reseptissä täytteenä käytetään jauhelihaa, mutta jauhelihan sijaan voi kokeilla myös esimerkiksi savukalaa,...

Lindströminpihvit

Lindströminpihvit

Lindströminpihvit ovat herkullisia ja helppoja valmistaa itse. Punajuuriraaste tekee pihveistä meheviä sekä herkullisen makuisia. Lindströminpihvit valmistuvat samalla helpolla lihapullataikinaohjeella kuin lihapullatkin ainoastaan sillä erotuksella, että...

Riisi-kasvispata uunissa

Riisi-kasvispata uunissa

Riisi-kasvispata valmistuu helposti uunissa. Ruokalaji valmistuu helpoiten uunin kestävässä padassa, jossa voi ensin kuullottaa kasvikset ja sen jälkeen riisin ja lisätä nesteen lopuksi. Uunin kestävä pata ei kuitenkaan ole mitenkään välttämätön, vaan kasvikset voi...

Janssoninkiusaus pakastekasviksista

Janssoninkiusaus pakastekasviksista

Pakasteiden käyttäminen ruoanlaitossa ei useinkaan tule edullisemmaksi kuin tuoreiden kasvisten, mutta arjen kiireessä pakasteet ovat oiva apu helpottamaan ja vähentämään työvaihteita. Janssoninkiusaus pakasteista on todella helppo valmistaa eikä sen valmistamiseen...