Valitse Sivu

Itse tehty jäätelö

mennessä | kesä 29, 2021 | Edullisia ruokaohjeita, Jälkiruoat | 0 Kommenttia

Itse tehty jäätelö on helppoa ja edullista valmistaa. Perus jäätelövaahto koostuu kermasta sekä kondensoidusta maidosta, joita voi halutessaan maustaa vaniljalla, suklaalla, keksinmuruilla, kakun paloilla, tuoreilla tai kuivatuilla hedelmillä tai marjoilla, pähkinärouheella, marjasoseilla, hilloilla, karkeilla, alkoholijuomilla tai oman mielikuvituksensa ja makumielymystensä mukaan millä tahansa. Vatkattu jäätelövaahto pakastuu ihanan pehmeäksi ilman, että sitää pitää sekoittaa kesken pakastuksen.

Valmistusohjeet

Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa joukkoon kondensoitu maito.
Survo mansikat soseeksi tai pilko ihan pieneksi hakkeeksi ja sekoita vaahdon sekaan.
Aseta seos laakeaan, pakastuksen kestävään astiaan.
Jäätelön voi pakastaa myös jäätelömuoteissa.
Jäätelöä ei tarvitse sekoittaa pakastamisen aikana ja se on silti pehmeää valmistuttuaan.
Jäätelön pakastuminen kestää vähintään noin viitisen tuntia, mutta pidempi pakastusaika takaa paremman lopputuloksen. Jos mahdollista, anna jäätelön pakastua yön yli.

Ennen tarjoilua anna jäätelön pehmetä hetki huoneenlämmössä. Tarjoile kylmänä.

Resepti

4dl kermaa
1 tölkki makeutettua, kondensoitua maitoa
4dl tuoreita mansikoita

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Munakasrulla

Munakasrulla

Munakasrulla on edullista ja herkullista ruokaa, jonka valmistaminen on helppoa ja nopeaa. Munakasrullaan saa vaihtelua rullan täytteitä vaihtelemalla. Tässä reseptissä täytteenä käytetään jauhelihaa, mutta jauhelihan sijaan voi kokeilla myös esimerkiksi savukalaa,...

Lindströminpihvit

Lindströminpihvit

Lindströminpihvit ovat herkullisia ja helppoja valmistaa itse. Punajuuriraaste tekee pihveistä meheviä sekä herkullisen makuisia. Lindströminpihvit valmistuvat samalla helpolla lihapullataikinaohjeella kuin lihapullatkin ainoastaan sillä erotuksella, että...

Riisi-kasvispata uunissa

Riisi-kasvispata uunissa

Riisi-kasvispata valmistuu helposti uunissa. Ruokalaji valmistuu helpoiten uunin kestävässä padassa, jossa voi ensin kuullottaa kasvikset ja sen jälkeen riisin ja lisätä nesteen lopuksi. Uunin kestävä pata ei kuitenkaan ole mitenkään välttämätön, vaan kasvikset voi...

Janssoninkiusaus pakastekasviksista

Janssoninkiusaus pakastekasviksista

Pakasteiden käyttäminen ruoanlaitossa ei useinkaan tule edullisemmaksi kuin tuoreiden kasvisten, mutta arjen kiireessä pakasteet ovat oiva apu helpottamaan ja vähentämään työvaihteita. Janssoninkiusaus pakasteista on todella helppo valmistaa eikä sen valmistamiseen...