Valitse Sivu

Itse tehty jäätelö

mennessä | kesä 29, 2021 | Edullisia ruokaohjeita, Jälkiruoat | 0 Kommenttia

Itse tehty jäätelö on helppoa ja edullista valmistaa. Perus jäätelövaahto koostuu kermasta sekä kondensoidusta maidosta, joita voi halutessaan maustaa vaniljalla, suklaalla, keksinmuruilla, kakun paloilla, tuoreilla tai kuivatuilla hedelmillä tai marjoilla, pähkinärouheella, marjasoseilla, hilloilla, karkeilla, alkoholijuomilla tai oman mielikuvituksensa ja makumielymystensä mukaan millä tahansa. Vatkattu jäätelövaahto pakastuu ihanan pehmeäksi ilman, että sitää pitää sekoittaa kesken pakastuksen.

Valmistusohjeet

Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa joukkoon kondensoitu maito.
Survo mansikat soseeksi tai pilko ihan pieneksi hakkeeksi ja sekoita vaahdon sekaan.
Aseta seos laakeaan, pakastuksen kestävään astiaan.
Jäätelön voi pakastaa myös jäätelömuoteissa.
Jäätelöä ei tarvitse sekoittaa pakastamisen aikana ja se on silti pehmeää valmistuttuaan.
Jäätelön pakastuminen kestää vähintään noin viitisen tuntia, mutta pidempi pakastusaika takaa paremman lopputuloksen. Jos mahdollista, anna jäätelön pakastua yön yli.

Ennen tarjoilua anna jäätelön pehmetä hetki huoneenlämmössä. Tarjoile kylmänä.

Resepti

4dl kermaa
1 tölkki makeutettua, kondensoitua maitoa
4dl tuoreita mansikoita

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Kurpitsainen juustokakku

Kurpitsainen juustokakku

Syksyllä kurpitsasadon ollessa parhaimmillaan, voi kurpitsoista tehdä monenlaisia herkkuja. Kurpitsasose sopii oivallisesti mm. kasvissosekeittoihin tai myskikurpitsasta voi valmistaa herkullista myskikurpitsakeittoa. Kurpitsa sopii uunissa paahdettuna hyvin...

Korvapuustit

Korvapuustit

Korvapuustit ovat herkullisia suomalaisia perinneleivonnaisia. Korvapuusteja juhlistetaan kansallisella korvapuustipäivällä, jota vietetään 4.10. Korvapuustit leivotaan perinteisesti pullataikinasta, joka kaulitaan levyksi ja täytetään rasva-sokeri-kanelitäytteellä....

Mustikkakakku

Mustikkakakku

Mustikakkakakku on herkullinen leivonnainen, jonka valmistaminen on melko edullista ja helppoa. Mustikkakakku säilyy mehevänä ja herkullisena viileässä, kuten jääkaapissa, säilytettynä. Mustikkakakun voi valmistaa sekä tuoreista mustikoista että pakastetuista...

Jauhelihapasta yhdessä astiassa

Jauhelihapasta yhdessä astiassa

Jauhelihapasta yhdessä astiassa on helppo valmistaa, koska pastaa ei tarvitse keittää erikseen, vaan se kypsyy samalla kuin jauhelihakastikekin. Pastan valmistamisastiana kannattaa käyttää paistokasaria, pataa tai korkealaitaista paistinpannua. Jauhelihapasta on...