Valitse Sivu

Itse tehty jäätelö

mennessä | kesä 29, 2021 | Edullisia ruokaohjeita, Jälkiruoat | 0 Kommenttia

Itse tehty jäätelö on helppoa ja edullista valmistaa. Perus jäätelövaahto koostuu kermasta sekä kondensoidusta maidosta, joita voi halutessaan maustaa vaniljalla, suklaalla, keksinmuruilla, kakun paloilla, tuoreilla tai kuivatuilla hedelmillä tai marjoilla, pähkinärouheella, marjasoseilla, hilloilla, karkeilla, alkoholijuomilla tai oman mielikuvituksensa ja makumielymystensä mukaan millä tahansa. Vatkattu jäätelövaahto pakastuu ihanan pehmeäksi ilman, että sitää pitää sekoittaa kesken pakastuksen.

Valmistusohjeet

Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa joukkoon kondensoitu maito.
Survo mansikat soseeksi tai pilko ihan pieneksi hakkeeksi ja sekoita vaahdon sekaan.
Aseta seos laakeaan, pakastuksen kestävään astiaan.
Jäätelön voi pakastaa myös jäätelömuoteissa.
Jäätelöä ei tarvitse sekoittaa pakastamisen aikana ja se on silti pehmeää valmistuttuaan.
Jäätelön pakastuminen kestää vähintään noin viitisen tuntia, mutta pidempi pakastusaika takaa paremman lopputuloksen. Jos mahdollista, anna jäätelön pakastua yön yli.

Ennen tarjoilua anna jäätelön pehmetä hetki huoneenlämmössä. Tarjoile kylmänä.

Resepti

4dl kermaa
1 tölkki makeutettua, kondensoitua maitoa
4dl tuoreita mansikoita

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Hillo

Hillo

Itse tehdyn hillon valmistus on edullista ja helppoa. Hillo kannattaa säilöä huolellisesti puhdistettuihin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin, jotta se säilyy mahdollisimman pitkään hyvänä. Hilloa säilytetään viileässä, kuten jääkaapissa tai kellarissa. Hilloa voi...

Kesäkeitto

Kesäkeitto

Kesäkeitto on parhaimmillaan tuoreista kasviksista valmistettuna, joten se on nimensä mukaan kesän herkkuruoka. Kesäkeittoa voi toki valmistaa muinakin vuodenaikoina ja tarpeen mukaan kesäkeiton valmistaminen onnistuu myös pakastetuista kasviksista. Kesäkeiton...

Kantarellipasta

Kantarellipasta

Kantarelli on herkullinen ruokasieni, joka on helppo tunnistaa keltaisesta väristään, helttamaisista, haaroittuvista poimuistaan sekä reunoiltaan aaltoilevasta tasaisesta lakistaan. Se kannattaa poimia metsästä talteen ja käyttää tuoreeltaan ruoanlaittoon. Kantarelli...

Mustaherukanlehtisima

Mustaherukanlehtisima

Mustaherukanlehtisima on herkullinen kesäjuoma, jonka valmistaminen on edullista ja helppoa. Juoma valmistetaan samalla periaatteella kuin perinteinen sima, mutta aromaattiset mustaherukanlehdet tuovat juomaan oman makuvivahteensa. Juoman valmistamisessa voi käyttää...