Valitse Sivu

Itse tehty jäätelö

mennessä | kesä 29, 2021 | Edullisia ruokaohjeita, Jälkiruoat | 0 Kommenttia

Itse tehty jäätelö on helppoa ja edullista valmistaa. Perus jäätelövaahto koostuu kermasta sekä kondensoidusta maidosta, joita voi halutessaan maustaa vaniljalla, suklaalla, keksinmuruilla, kakun paloilla, tuoreilla tai kuivatuilla hedelmillä tai marjoilla, pähkinärouheella, marjasoseilla, hilloilla, karkeilla, alkoholijuomilla tai oman mielikuvituksensa ja makumielymystensä mukaan millä tahansa. Vatkattu jäätelövaahto pakastuu ihanan pehmeäksi ilman, että sitää pitää sekoittaa kesken pakastuksen.

Valmistusohjeet

Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa joukkoon kondensoitu maito.
Survo mansikat soseeksi tai pilko ihan pieneksi hakkeeksi ja sekoita vaahdon sekaan.
Aseta seos laakeaan, pakastuksen kestävään astiaan.
Jäätelön voi pakastaa myös jäätelömuoteissa.
Jäätelöä ei tarvitse sekoittaa pakastamisen aikana ja se on silti pehmeää valmistuttuaan.
Jäätelön pakastuminen kestää vähintään noin viitisen tuntia, mutta pidempi pakastusaika takaa paremman lopputuloksen. Jos mahdollista, anna jäätelön pakastua yön yli.

Ennen tarjoilua anna jäätelön pehmetä hetki huoneenlämmössä. Tarjoile kylmänä.

Resepti

4dl kermaa
1 tölkki makeutettua, kondensoitua maitoa
4dl tuoreita mansikoita

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Itse tehty jugurtti

Itse tehty jugurtti

Maustamattoman jugurtin valmistaminen itse on helppoa. Jugurtin valmistamiseen tarvitaan kuitenkin lämpömittari, jotta lämpötila riittäisi jugurttiseoksen hapattamiseen. Jugurtin valmistamista varten kannattaa varata myös kannellinen kattila. Maitojauheen käyttö...

Munakokkeli

Munakokkeli

Munakokkeli sopii sellaisenaan ateriaksi, tai sitä voi tarjota esimerkiksi kasvisten, kalan, paahtoleivän tai lihan lisäkkeenä. Munakokkeli kannattaa valmistaa miedolla lämmöllä, jotta kokkelin rakenne pysyy riittävän pehmeänä ja kuohkeana. Valmistusohjeet Riko...

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto on herkullista ja riittoisaa ruokaa, jonka valmistaminen on helppoa sekä edullista. Keitossa kannattaa käyttää valmiiksi huuhdeltuja, liotettuja ja keitettyjä papuja. Papuja voi ostaa käyttövalmiina kaupasta tai niitä voi keittää valmiiksi ja...

Tofu-kastike

Tofu-kastike

Tofusta valmistuu herkullinen kastike helposti ja nopeasti. Tofu-kastikeen voi tarjota esimerkiksi perunasoseen, keittettyjen perunoiden, kasvisten, pastan yms. kera. Tofu-kastikkeessa voi käyttää omien makumieltymysten mukaan maustamatonta tofua tai maustettuja...