Kasvissosekeitto on edullinen ruoka, johon voi hyödyntää jääkapin hieman nuhjaantuneet kasvikset tai pakastevihannekset. Keiton valmistuksessa voi käyttää porkkanaa, palsternakkaa, perunaa, bataattia, lanttua, naurista, sellereitä, kurpitsoja, kaaleja, maa-artisokkaa, papuja, herneitä, pakastevihanneksia, sipuleita tai mitä vain kasviksia kotoa löytyy. Edellispäivän kasvislisäkkeen kasvikset tai juuresraasteen jämät kannattaa hyödyntää kasvissosekeittoon.
Valmistusohjeet
Keitä kasvikset pehmeiksi suolalla, pippurilla ja liemikuutiolla maustetussa vedessä. Siivilöi kasvikset keitinvedestä, ota keitinvesi talteen. Soseuta kasvikset tasaiseksi soseeksi. Notkista sosetta keitinvedellä. Lisää kerma tai sulatejuusto, mausta lopuksi yrteillä.
0 kommenttia