Valitse Sivu

Kurpitsainen juustokakku

mennessä | loka 17, 2021 | Edullisia ruokaohjeita, Jälkiruoat | 0 Kommenttia

Syksyllä kurpitsasadon ollessa parhaimmillaan, voi kurpitsoista tehdä monenlaisia herkkuja. Kurpitsasose sopii oivallisesti mm. kasvissosekeittoihin tai myskikurpitsasta voi valmistaa herkullista myskikurpitsakeittoa. Kurpitsa sopii uunissa paahdettuna hyvin uunijuuresten joukkoon, mutta siitä valmistuu myös herkullisia jälkiruokia, kuten oheinen juustokakku. Juustokakku on helppo tehdä ja sen valmistamisessa voi käyttää mitä tahansa kurpitsasosetta.

Juustokakkku on helpoin valmistaa irtopohjaisessa kakkuvuoassa, jolloin irtopohjan voi peittää leivinpaperilla ja kakku irtoaa hyvin vuoasta, on liikuteltavissa sekä pysyy hyvin koossa leikatessakin. Juustokakun voi toki valmistaa myös muussakin korkeareunaisessa pyöreässä uuninkestävässä vuoassa. Vuoan pohjan halkaisija olisi suositeltavaa olla tälle ohjelmäärälle noin 20-22cm.

Valmistusohjeet

Kuori ja pilko kurpitsa, poista sisältä siemenet ja rihmat kurpitsan sisältä.
Keitä kurpitsapaloja pienssä määrässä vettä. Kurpitsan pehmettyä, kaada vesi pois ja soseuta kurpitsa tasaiseksi soseeksi. Anna soseen jäähtyä.

Murskaa keksit pieniksi muruiksi (esim. tehosekoittimessa, sauvasekoittimella tai pussin sisällä nuijien).
Sulata rasva ja sekoita keksit ja rasva tasaiseksi seokseksi.
Painele keksi-rasvaseos kakkuvuoan pohjalle tasaiseksi, koko pohjan peittäväksi kakkupohjaksi.

Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi, lisää jäähtynyt kurpitsasose, kananmunat, sokeri, vaniljasokeri, sitruunamehu, kaneli, karemumma ja inkivääri. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle kakkuvuokaan.

Paista 175 asteisessa uunissa, noin 50 minuuttia.
Jos kakun pinta alkaa ruskistua liikaa, peitä paiston aikana leivinpaperilla.
Anna kakun jäähtyä ja vetäytyä jääkaapissa ennen tarjoilua.

Resepti

1 pienehkö myrkikurpitsa, hokkaidokurpitsa tms. soseutettuna

150g Digestive-keksejä 
75g rasvaa

400g maustamatonta tuorejuustoa
3 munaa
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2rkl sitruunamehua
1tl kanelia
1tl kardemummaa
1tl jauhettua inkivääriä 

 

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Itse tehty jugurtti

Itse tehty jugurtti

Maustamattoman jugurtin valmistaminen itse on helppoa. Jugurtin valmistamiseen tarvitaan kuitenkin lämpömittari, jotta lämpötila riittäisi jugurttiseoksen hapattamiseen. Jugurtin valmistamista varten kannattaa varata myös kannellinen kattila. Maitojauheen käyttö...

Munakokkeli

Munakokkeli

Munakokkeli sopii sellaisenaan ateriaksi, tai sitä voi tarjota esimerkiksi kasvisten, kalan, paahtoleivän tai lihan lisäkkeenä. Munakokkeli kannattaa valmistaa miedolla lämmöllä, jotta kokkelin rakenne pysyy riittävän pehmeänä ja kuohkeana. Valmistusohjeet Riko...

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto on herkullista ja riittoisaa ruokaa, jonka valmistaminen on helppoa sekä edullista. Keitossa kannattaa käyttää valmiiksi huuhdeltuja, liotettuja ja keitettyjä papuja. Papuja voi ostaa käyttövalmiina kaupasta tai niitä voi keittää valmiiksi ja...

Tofu-kastike

Tofu-kastike

Tofusta valmistuu herkullinen kastike helposti ja nopeasti. Tofu-kastikeen voi tarjota esimerkiksi perunasoseen, keittettyjen perunoiden, kasvisten, pastan yms. kera. Tofu-kastikkeessa voi käyttää omien makumieltymysten mukaan maustamatonta tofua tai maustettuja...