Valitse Sivu

Kurpitsainen juustokakku

mennessä | loka 17, 2021 | Edullisia ruokaohjeita, Jälkiruoat | 0 Kommenttia

Syksyllä kurpitsasadon ollessa parhaimmillaan, voi kurpitsoista tehdä monenlaisia herkkuja. Kurpitsasose sopii oivallisesti mm. kasvissosekeittoihin tai myskikurpitsasta voi valmistaa herkullista myskikurpitsakeittoa. Kurpitsa sopii uunissa paahdettuna hyvin uunijuuresten joukkoon, mutta siitä valmistuu myös herkullisia jälkiruokia, kuten oheinen juustokakku. Juustokakku on helppo tehdä ja sen valmistamisessa voi käyttää mitä tahansa kurpitsasosetta.

Juustokakkku on helpoin valmistaa irtopohjaisessa kakkuvuoassa, jolloin irtopohjan voi peittää leivinpaperilla ja kakku irtoaa hyvin vuoasta, on liikuteltavissa sekä pysyy hyvin koossa leikatessakin. Juustokakun voi toki valmistaa myös muussakin korkeareunaisessa pyöreässä uuninkestävässä vuoassa. Vuoan pohjan halkaisija olisi suositeltavaa olla tälle ohjelmäärälle noin 20-22cm.

Valmistusohjeet

Kuori ja pilko kurpitsa, poista sisältä siemenet ja rihmat kurpitsan sisältä.
Keitä kurpitsapaloja pienssä määrässä vettä. Kurpitsan pehmettyä, kaada vesi pois ja soseuta kurpitsa tasaiseksi soseeksi. Anna soseen jäähtyä.

Murskaa keksit pieniksi muruiksi (esim. tehosekoittimessa, sauvasekoittimella tai pussin sisällä nuijien).
Sulata rasva ja sekoita keksit ja rasva tasaiseksi seokseksi.
Painele keksi-rasvaseos kakkuvuoan pohjalle tasaiseksi, koko pohjan peittäväksi kakkupohjaksi.

Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi, lisää jäähtynyt kurpitsasose, kananmunat, sokeri, vaniljasokeri, sitruunamehu, kaneli, karemumma ja inkivääri. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle kakkuvuokaan.

Paista 175 asteisessa uunissa, noin 50 minuuttia.
Jos kakun pinta alkaa ruskistua liikaa, peitä paiston aikana leivinpaperilla.
Anna kakun jäähtyä ja vetäytyä jääkaapissa ennen tarjoilua.

Resepti

1 pienehkö myrkikurpitsa, hokkaidokurpitsa tms. soseutettuna

150g Digestive-keksejä 
75g rasvaa

400g maustamatonta tuorejuustoa
3 munaa
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2rkl sitruunamehua
1tl kanelia
1tl kardemummaa
1tl jauhettua inkivääriä 

 

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Pitsapohja

Pitsapohja

Pitsa on ihanaa herkkuruokaa, jonka päälle jokainen voi valita omat suosikkitäytteensä. Pitsan valmistaminen itse on helppoa ja edullisempaa kuin valmiin pitsan tilaaminen ravintolasta. Pitsapohjaan kannattaa valita mahdollisimman hienoksi jauhettuja jauhoja, jolloin...

Kaurakeksit

Kaurakeksit

Kaurakeksit ovat herkullisia. Ne valmistuvat muutamasta raaka-aineesta, joten ne ovat myös hyvin edullisia valmistaa. Kaurakeksit valmistuvat nopeasti, joten niitä voi valmistaa vaikkapa yllätysvieraille. Niiden valmistaminen on helppoa, joten se onnistuu myös...

Letut

Letut

Letut ovat herkullisen makuisia ja lettutaikinan ainekset löytyvät useimmiten suoraan kaapista. Letut ovat ruokana monipuolisia, koska ne sopivat makealla täytteellä jälkiruoaksi tai suolaisella täytteellä pääruoaksi. Lettutaikinaohjeessa nesteenä on maito, mutta...

Nakkikastike

Nakkikastike

Nakkikastike on edullista arkiruokaa, jonka valmistaminen on varsin helppoa eikä vaadi kovin montaa raaka-ainetta. Nakkikastike valmistuu nopeasti alle puolessa tunnissa. Nakkikastikkeen voi tarjota esimerkiksi perunasoseen tai keitettyjen perunoiden kera....