Valitse Sivu

Kurpitsainen juustokakku

mennessä | loka 17, 2021 | Edullisia ruokaohjeita, Jälkiruoat | 0 Kommenttia

Syksyllä kurpitsasadon ollessa parhaimmillaan, voi kurpitsoista tehdä monenlaisia herkkuja. Kurpitsasose sopii oivallisesti mm. kasvissosekeittoihin tai myskikurpitsasta voi valmistaa herkullista myskikurpitsakeittoa. Kurpitsa sopii uunissa paahdettuna hyvin uunijuuresten joukkoon, mutta siitä valmistuu myös herkullisia jälkiruokia, kuten oheinen juustokakku. Juustokakku on helppo tehdä ja sen valmistamisessa voi käyttää mitä tahansa kurpitsasosetta.

Juustokakkku on helpoin valmistaa irtopohjaisessa kakkuvuoassa, jolloin irtopohjan voi peittää leivinpaperilla ja kakku irtoaa hyvin vuoasta, on liikuteltavissa sekä pysyy hyvin koossa leikatessakin. Juustokakun voi toki valmistaa myös muussakin korkeareunaisessa pyöreässä uuninkestävässä vuoassa. Vuoan pohjan halkaisija olisi suositeltavaa olla tälle ohjelmäärälle noin 20-22cm.

Valmistusohjeet

Kuori ja pilko kurpitsa, poista sisältä siemenet ja rihmat kurpitsan sisältä.
Keitä kurpitsapaloja pienssä määrässä vettä. Kurpitsan pehmettyä, kaada vesi pois ja soseuta kurpitsa tasaiseksi soseeksi. Anna soseen jäähtyä.

Murskaa keksit pieniksi muruiksi (esim. tehosekoittimessa, sauvasekoittimella tai pussin sisällä nuijien).
Sulata rasva ja sekoita keksit ja rasva tasaiseksi seokseksi.
Painele keksi-rasvaseos kakkuvuoan pohjalle tasaiseksi, koko pohjan peittäväksi kakkupohjaksi.

Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi, lisää jäähtynyt kurpitsasose, kananmunat, sokeri, vaniljasokeri, sitruunamehu, kaneli, karemumma ja inkivääri. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle kakkuvuokaan.

Paista 175 asteisessa uunissa, noin 50 minuuttia.
Jos kakun pinta alkaa ruskistua liikaa, peitä paiston aikana leivinpaperilla.
Anna kakun jäähtyä ja vetäytyä jääkaapissa ennen tarjoilua.

Resepti

1 pienehkö myrkikurpitsa, hokkaidokurpitsa tms. soseutettuna

150g Digestive-keksejä 
75g rasvaa

400g maustamatonta tuorejuustoa
3 munaa
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2rkl sitruunamehua
1tl kanelia
1tl kardemummaa
1tl jauhettua inkivääriä 

 

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Munakasrulla

Munakasrulla

Munakasrulla on edullista ja herkullista ruokaa, jonka valmistaminen on helppoa ja nopeaa. Munakasrullaan saa vaihtelua rullan täytteitä vaihtelemalla. Tässä reseptissä täytteenä käytetään jauhelihaa, mutta jauhelihan sijaan voi kokeilla myös esimerkiksi savukalaa,...

Lindströminpihvit

Lindströminpihvit

Lindströminpihvit ovat herkullisia ja helppoja valmistaa itse. Punajuuriraaste tekee pihveistä meheviä sekä herkullisen makuisia. Lindströminpihvit valmistuvat samalla helpolla lihapullataikinaohjeella kuin lihapullatkin ainoastaan sillä erotuksella, että...

Riisi-kasvispata uunissa

Riisi-kasvispata uunissa

Riisi-kasvispata valmistuu helposti uunissa. Ruokalaji valmistuu helpoiten uunin kestävässä padassa, jossa voi ensin kuullottaa kasvikset ja sen jälkeen riisin ja lisätä nesteen lopuksi. Uunin kestävä pata ei kuitenkaan ole mitenkään välttämätön, vaan kasvikset voi...

Janssoninkiusaus pakastekasviksista

Janssoninkiusaus pakastekasviksista

Pakasteiden käyttäminen ruoanlaitossa ei useinkaan tule edullisemmaksi kuin tuoreiden kasvisten, mutta arjen kiireessä pakasteet ovat oiva apu helpottamaan ja vähentämään työvaihteita. Janssoninkiusaus pakasteista on todella helppo valmistaa eikä sen valmistamiseen...