Valitse Sivu

Kurpitsainen juustokakku

mennessä | loka 17, 2021 | Edullisia ruokaohjeita, Jälkiruoat | 0 Kommenttia

Syksyllä kurpitsasadon ollessa parhaimmillaan, voi kurpitsoista tehdä monenlaisia herkkuja. Kurpitsasose sopii oivallisesti mm. kasvissosekeittoihin tai myskikurpitsasta voi valmistaa herkullista myskikurpitsakeittoa. Kurpitsa sopii uunissa paahdettuna hyvin uunijuuresten joukkoon, mutta siitä valmistuu myös herkullisia jälkiruokia, kuten oheinen juustokakku. Juustokakku on helppo tehdä ja sen valmistamisessa voi käyttää mitä tahansa kurpitsasosetta.

Juustokakkku on helpoin valmistaa irtopohjaisessa kakkuvuoassa, jolloin irtopohjan voi peittää leivinpaperilla ja kakku irtoaa hyvin vuoasta, on liikuteltavissa sekä pysyy hyvin koossa leikatessakin. Juustokakun voi toki valmistaa myös muussakin korkeareunaisessa pyöreässä uuninkestävässä vuoassa. Vuoan pohjan halkaisija olisi suositeltavaa olla tälle ohjelmäärälle noin 20-22cm.

Valmistusohjeet

Kuori ja pilko kurpitsa, poista sisältä siemenet ja rihmat kurpitsan sisältä.
Keitä kurpitsapaloja pienssä määrässä vettä. Kurpitsan pehmettyä, kaada vesi pois ja soseuta kurpitsa tasaiseksi soseeksi. Anna soseen jäähtyä.

Murskaa keksit pieniksi muruiksi (esim. tehosekoittimessa, sauvasekoittimella tai pussin sisällä nuijien).
Sulata rasva ja sekoita keksit ja rasva tasaiseksi seokseksi.
Painele keksi-rasvaseos kakkuvuoan pohjalle tasaiseksi, koko pohjan peittäväksi kakkupohjaksi.

Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi, lisää jäähtynyt kurpitsasose, kananmunat, sokeri, vaniljasokeri, sitruunamehu, kaneli, karemumma ja inkivääri. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle kakkuvuokaan.

Paista 175 asteisessa uunissa, noin 50 minuuttia.
Jos kakun pinta alkaa ruskistua liikaa, peitä paiston aikana leivinpaperilla.
Anna kakun jäähtyä ja vetäytyä jääkaapissa ennen tarjoilua.

Resepti

1 pienehkö myrkikurpitsa, hokkaidokurpitsa tms. soseutettuna

150g Digestive-keksejä 
75g rasvaa

400g maustamatonta tuorejuustoa
3 munaa
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2rkl sitruunamehua
1tl kanelia
1tl kardemummaa
1tl jauhettua inkivääriä 

 

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Brigadeirot

Brigadeirot

Brigadeirot ovat alun perin brasilialaisia kaakaotoffeemakeisia. Ne ovat herkullisen makuisia ja niiden valmistus on helppoa sekä verrattain edullista. Brigadeirojen kuorruttamiseen voi käytää strösseleitä, kaakaojauhetta, kookoshiutaleita, pähkinä- tai...

Paholaisen kakku

Paholaisen kakku

Paholaisen kakku on erittäin helppo valmistaa. Sen valmistamisessa ei tarvita vatkaamista, riittää kun sekoittaa ainekset hyvin keskenään. Kakun leipominen onnistuu myös aloittelevalta leipurilta. Maultaan kakku on ihanan mehevä sekä suussa sulavan suklainen....

Korvapuustit

Korvapuustit

Korvapuustit ovat herkullisia suomalaisia perinneleivonnaisia. Korvapuusteja juhlistetaan kansallisella korvapuustipäivällä, jota vietetään 4.10. Korvapuustit leivotaan perinteisesti pullataikinasta, joka kaulitaan levyksi ja täytetään rasva-sokeri-kanelitäytteellä....

Mustikkakakku

Mustikkakakku

Mustikakkakakku on herkullinen leivonnainen, jonka valmistaminen on melko edullista ja helppoa. Mustikkakakku säilyy mehevänä ja herkullisena viileässä, kuten jääkaapissa, säilytettynä. Mustikkakakun voi valmistaa sekä tuoreista mustikoista että pakastetuista...