Valmistusohjeet
Kuori ja pilko kurpitsa, poista sisältä siemenet ja rihmat kurpitsan sisältä.
Keitä kurpitsapaloja pienssä määrässä vettä. Kurpitsan pehmettyä, kaada vesi pois ja soseuta kurpitsa tasaiseksi soseeksi. Anna soseen jäähtyä.
Murskaa keksit pieniksi muruiksi (esim. tehosekoittimessa, sauvasekoittimella tai pussin sisällä nuijien).
Sulata rasva ja sekoita keksit ja rasva tasaiseksi seokseksi.
Painele keksi-rasvaseos kakkuvuoan pohjalle tasaiseksi, koko pohjan peittäväksi kakkupohjaksi.
Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi, lisää jäähtynyt kurpitsasose, kananmunat, sokeri, vaniljasokeri, sitruunamehu, kaneli, karemumma ja inkivääri. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle kakkuvuokaan.
Paista 175 asteisessa uunissa, noin 50 minuuttia.
Jos kakun pinta alkaa ruskistua liikaa, peitä paiston aikana leivinpaperilla.
Anna kakun jäähtyä ja vetäytyä jääkaapissa ennen tarjoilua.
0 kommenttia