Valitse Sivu

Lihaperunasoselaatikko

mennessä | loka 26, 2020 | Edullisia ruokaohjeita, Pääruoat | 0 Kommenttia

Lihaperunasoselaatikko on perinteistä suomalaista arkiruokaa. Se on edullista valmistaa ja maistuu koko perheelle. Perinteinen lihaperunasoselaatikko valmistetaan jauhelihasta, mutta vaihtelua reseptiin saa kokeilemalla valmistaa laatikon esimerkiksi savukalasta, kanasuikaleista tai erilaisista kasviproteiinivalmisteista.

Valmistusohjeet

Valmista perunasose erillisen ohjeen mukaisesti kaksinkertaisilla määrillä.
Sose saa jäädä löysäksi, joten lisää tarvittaessa enemmän nestettä.

Kuori ja pilko sipulit. Kuullota sipulit ja ruskista jauheliha pannulla jauhelihan rasvassa. Mausta jauheliha mustapippurilla.

Sekoita kananmunat tasaisesti perunasoseen sekaan. Lisää jauheliha-sipuliseos. Sekoita tasaiseksi. Ripottele päälle korppujauhoja.

Paista 200-220 asteessa noin 30-35 minuuttia.

 

Resepti

1,4kg jauhoisia perunoita
1l vettä
5-7dl maitoa
nokare voita maun mukaan
2tl suolaa
2 sipulia
400g jauhelihaa
2 kananmunaa
korppujauhoja

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Mustikkakakku

Mustikkakakku

Mustikakkakakku on herkullinen leivonnainen, jonka valmistaminen on melko edullista ja helppoa. Mustikkakakku säilyy mehevänä ja herkullisena viileässä, kuten jääkaapissa, säilytettynä. Mustikkakakun voi valmistaa sekä tuoreista mustikoista että pakastetuista...

Jauhelihapasta yhdessä astiassa

Jauhelihapasta yhdessä astiassa

Jauhelihapasta yhdessä astiassa on helppo valmistaa, koska pastaa ei tarvitse keittää erikseen, vaan se kypsyy samalla kuin jauhelihakastikekin. Pastan valmistamisastiana kannattaa käyttää paistokasaria, pataa tai korkealaitaista paistinpannua. Jauhelihapasta on...

Omena-kaurapaistos

Omena-kaurapaistos

Omena-kaurapaistos on edullinen ja herkullinen jälkiruoka, jonka valmistaminen on helppoa eikä valmistamiseen tarvita kovin montaa raaka-ainetta. Oman puutarhan omenat voi hyödyntää paistokseen kuorimatta, riittää kun omenat pesee, pilkkoo ja poistaa siemenkodat....

Hillo

Hillo

Itse tehdyn hillon valmistus on edullista ja helppoa. Hillo kannattaa säilöä huolellisesti puhdistettuihin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin, jotta se säilyy mahdollisimman pitkään hyvänä. Hilloa säilytetään viileässä, kuten jääkaapissa tai kellarissa. Hilloa voi...