Valitse Sivu

Itse tehty korppujauho

mennessä | elo 15, 2020 | Edullisia ruokaohjeita, Leivät | 0 Kommenttia

Korppujauhoja ei tarvitse ostaa, ne voi tehdä kätevästi itse yli jääneistä leivänkannikoista, sämpylöistä tai kuivuneista leivistä.

Leivän voi laittaa huoneenlämpöön kuivamaan korpuksi kannettomaan, ilmavaan astiaan.
Jos korppujen valmistumisella on kiire, voi leivän myös kuivattaa matalalla lämmöllä uunissa tai leivänpaahtimessa. Kuivat leivät surautetaan muruksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella ja valmiit korppujauhot säilytetään kuivassa, kannellisessa astiassa huoneenlämmössä.

Korppujauhojen sijaan leivänkannikoista voi tehdä myös krutonkeja.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Kurpitsainen juustokakku

Kurpitsainen juustokakku

Syksyllä kurpitsasadon ollessa parhaimmillaan, voi kurpitsoista tehdä monenlaisia herkkuja. Kurpitsasose sopii oivallisesti mm. kasvissosekeittoihin tai myskikurpitsasta voi valmistaa herkullista myskikurpitsakeittoa. Kurpitsa sopii uunissa paahdettuna hyvin...

Korvapuustit

Korvapuustit

Korvapuustit ovat herkullisia suomalaisia perinneleivonnaisia. Korvapuusteja juhlistetaan kansallisella korvapuustipäivällä, jota vietetään 4.10. Korvapuustit leivotaan perinteisesti pullataikinasta, joka kaulitaan levyksi ja täytetään rasva-sokeri-kanelitäytteellä....

Mustikkakakku

Mustikkakakku

Mustikakkakakku on herkullinen leivonnainen, jonka valmistaminen on melko edullista ja helppoa. Mustikkakakku säilyy mehevänä ja herkullisena viileässä, kuten jääkaapissa, säilytettynä. Mustikkakakun voi valmistaa sekä tuoreista mustikoista että pakastetuista...

Jauhelihapasta yhdessä astiassa

Jauhelihapasta yhdessä astiassa

Jauhelihapasta yhdessä astiassa on helppo valmistaa, koska pastaa ei tarvitse keittää erikseen, vaan se kypsyy samalla kuin jauhelihakastikekin. Pastan valmistamisastiana kannattaa käyttää paistokasaria, pataa tai korkealaitaista paistinpannua. Jauhelihapasta on...