Itse tehden lihapullat eivät todennäköisesti tule juurikaan edullisemmiksi kuin einespyörykät, mutta itse tehdyt lihapullat maistuvat herkullisilta eivätkä sisällä mitään lisäaineita. Tätä helppoa perusohjetta voi soveltaa myös kasvis- tai kalapyöryköiden valmistamiseen. Lihapullia voi tehdä kerralla suuremman määrän, koska lihapullat kestävät hyvin pakastusta. Lihapullataikinaan voi kokeilla raastaa sekaan porkkanaa tai lisätä taikinan joukkoon metsäsieniä. Kermaviilin sijaan voi käyttää kermaa, maitoa, piimää tai muuta nestettä. Lihapullat voi paistaa pannulla tai uunissa, kuten tässä ohjeessa.
Vinkki: kokeile paistaa lihapullat uunissa uunijuuresten päällä. Juurekset kypsyvät saman aikaa kuin lihapyörykät ja maustuvat lihapullien rasvassa herkullisiksi.
0 kommenttia