Valitse Sivu

Lihapullat

mennessä | elo 26, 2020 | Edullisia ruokaohjeita, Pääruoat | 0 Kommenttia

Itse tehden lihapullat eivät todennäköisesti tule juurikaan edullisemmiksi kuin einespyörykät, mutta itse tehdyt lihapullat maistuvat herkullisilta eivätkä sisällä mitään lisäaineita. Tätä helppoa perusohjetta voi soveltaa myös kasvis- tai kalapyöryköiden valmistamiseen. Lihapullia voi tehdä kerralla suuremman määrän, koska lihapullat kestävät hyvin pakastusta. Lihapullataikinaan voi kokeilla raastaa sekaan porkkanaa tai lisätä taikinan joukkoon metsäsieniä. Kermaviilin sijaan voi käyttää kermaa, maitoa, piimää tai muuta nestettä. Lihapullat voi paistaa pannulla tai uunissa, kuten tässä ohjeessa.

Vinkki: kokeile paistaa lihapullat uunissa uunijuuresten päällä. Juurekset kypsyvät saman aikaa kuin lihapyörykät ja maustuvat lihapullien rasvassa herkullisiksi.

Resepti

1dl korppujauhoja
2dl kermaviiliä
1 sipuli
1 kananmuna
1tl suolaa
1tl paprikajauhetta
0,5tl mustapippuria
400g jauhelihaa

Valmistusohjeet

Mittaa korppujauhot ja kermaviili taikinakulhoon. Anna korppujauhojen turvota nesteessä. Sillä välin kuori sipuli ja pilko pieneksi hakkeeksi. Lisää sipuli ja kananmuna taikinakulhoon. Lisää mausteet ja lopuksi jauheliha. Sekoita taikina-ainekset hyvin keskenään.

Pyörittele lihapullataikina samankokoisiksi pulliksi pellille. Paista 200 asteessa noin 20-30 minuuttia riippuen lihapullien koosta.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Mustikkakakku

Mustikkakakku

Mustikakkakakku on herkullinen leivonnainen, jonka valmistaminen on melko edullista ja helppoa. Mustikkakakku säilyy mehevänä ja herkullisena viileässä, kuten jääkaapissa, säilytettynä. Mustikkakakun voi valmistaa sekä tuoreista mustikoista että pakastetuista...

Jauhelihapasta yhdessä astiassa

Jauhelihapasta yhdessä astiassa

Jauhelihapasta yhdessä astiassa on helppo valmistaa, koska pastaa ei tarvitse keittää erikseen, vaan se kypsyy samalla kuin jauhelihakastikekin. Pastan valmistamisastiana kannattaa käyttää paistokasaria, pataa tai korkealaitaista paistinpannua. Jauhelihapasta on...

Omena-kaurapaistos

Omena-kaurapaistos

Omena-kaurapaistos on edullinen ja herkullinen jälkiruoka, jonka valmistaminen on helppoa eikä valmistamiseen tarvita kovin montaa raaka-ainetta. Oman puutarhan omenat voi hyödyntää paistokseen kuorimatta, riittää kun omenat pesee, pilkkoo ja poistaa siemenkodat....

Hillo

Hillo

Itse tehdyn hillon valmistus on edullista ja helppoa. Hillo kannattaa säilöä huolellisesti puhdistettuihin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin, jotta se säilyy mahdollisimman pitkään hyvänä. Hilloa säilytetään viileässä, kuten jääkaapissa tai kellarissa. Hilloa voi...