Valmistusohjeet
Huuhtele mustaherukanlehdet huolellisesti.
Kuori sitruunat ja poista valkoinen osa sitruunoista.
Viipaloi sitruunat.
Kiehauta vesi. Sekoita sokeri kiehautetun veden sekaan niin, että se liukenee veden joukkoon.
Lisää mustaherukan lehdet ja sitruunaviipaleet.
Anna jähtyä.
Kun juoma on jähtynyt käden lämpöiseksi, siivilöi herukanlehdet ja sitruunaviipaleet pois juoman seasta.
Liuota hiiva juomaan.
Anna siman käydä vuorokauden ajan huoneenlämmössä.
Pullota juoma huolellisesti puhdistettuihin pulloihin.
Lisää jokaisen pullon pohjalle hieman sokeria.
Älä laita simapullojen korkkeja tiiviisti kiinni, koska paine pulloissa kasvaa käymisen aikana. Liian tiiviisti suljetut pullot voivat räjähtää käymisen aikana.
Mustaherukanlehtisima valmistuu huoneenlämmössä kolmessa päivässä ja jääkaapissa noin viikossa.
Valmis juoma säilyy noin viikon ajan. Säilytä mustaherukanlehtisima viileässä.
0 kommenttia