Valitse Sivu

Mustaherukanlehtisima

mennessä | kesä 19, 2021 | Edullisia ruokaohjeita, Juomat | 0 Kommenttia

Mustaherukanlehtisima on herkullinen kesäjuoma, jonka valmistaminen on edullista ja helppoa. Juoma valmistetaan samalla periaatteella kuin perinteinen sima, mutta aromaattiset mustaherukanlehdet tuovat juomaan oman makuvivahteensa. Juoman valmistamisessa voi käyttää myös viherherukanlehtiä. Mustaherukanlehtiä voi myös pakastaa tuoreena ja valmistaa juomaa muinakin vuodenaikoina kuin kesällä.

Valmistusohjeet

Huuhtele mustaherukanlehdet huolellisesti.
Kuori sitruunat ja poista valkoinen osa sitruunoista.
Viipaloi sitruunat. 
Kiehauta vesi. Sekoita sokeri kiehautetun veden sekaan niin, että se liukenee veden joukkoon.
Lisää mustaherukan lehdet ja sitruunaviipaleet. 
Anna jähtyä. 
Kun juoma on jähtynyt käden lämpöiseksi, siivilöi herukanlehdet ja sitruunaviipaleet pois juoman seasta. 
Liuota hiiva juomaan.
Anna siman käydä vuorokauden ajan huoneenlämmössä.

Pullota juoma huolellisesti puhdistettuihin pulloihin.
Lisää jokaisen pullon pohjalle hieman sokeria.
Älä laita simapullojen korkkeja tiiviisti kiinni, koska paine pulloissa kasvaa käymisen aikana. Liian tiiviisti suljetut pullot voivat räjähtää käymisen aikana.
Mustaherukanlehtisima valmistuu huoneenlämmössä kolmessa päivässä ja jääkaapissa noin viikossa.

Valmis juoma säilyy noin viikon ajan. Säilytä mustaherukanlehtisima viileässä.

Resepti

3l mustaherukanlehtiä
2 sitruunaa
4l vettä
0,5kg sokeria
vajaa 1tl kuivahiivaa tai herneen kokoinen pala tuorehiivaa

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Hillo

Hillo

Itse tehdyn hillon valmistus on edullista ja helppoa. Hillo kannattaa säilöä huolellisesti puhdistettuihin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin, jotta se säilyy mahdollisimman pitkään hyvänä. Hilloa säilytetään viileässä, kuten jääkaapissa tai kellarissa. Hilloa voi...

Kesäkeitto

Kesäkeitto

Kesäkeitto on parhaimmillaan tuoreista kasviksista valmistettuna, joten se on nimensä mukaan kesän herkkuruoka. Kesäkeittoa voi toki valmistaa muinakin vuodenaikoina ja tarpeen mukaan kesäkeiton valmistaminen onnistuu myös pakastetuista kasviksista. Kesäkeiton...

Kantarellipasta

Kantarellipasta

Kantarelli on herkullinen ruokasieni, joka on helppo tunnistaa keltaisesta väristään, helttamaisista, haaroittuvista poimuistaan sekä reunoiltaan aaltoilevasta tasaisesta lakistaan. Se kannattaa poimia metsästä talteen ja käyttää tuoreeltaan ruoanlaittoon. Kantarelli...

Itse tehty jäätelö

Itse tehty jäätelö

Itse tehty jäätelö on helppoa ja edullista valmistaa. Perus jäätelövaahto koostuu kermasta sekä kondensoidusta maidosta, joita voi halutessaan maustaa vaniljalla, suklaalla, keksinmuruilla, kakun paloilla, tuoreilla tai kuivatuilla hedelmillä tai marjoilla,...