Valitse Sivu

Mustaherukanlehtisima

mennessä | kesä 19, 2021 | Edullisia ruokaohjeita, Juomat | 0 Kommenttia

Mustaherukanlehtisima on herkullinen kesäjuoma, jonka valmistaminen on edullista ja helppoa. Juoma valmistetaan samalla periaatteella kuin perinteinen sima, mutta aromaattiset mustaherukanlehdet tuovat juomaan oman makuvivahteensa. Juoman valmistamisessa voi käyttää myös viherherukanlehtiä. Mustaherukanlehtiä voi myös pakastaa tuoreena ja valmistaa juomaa muinakin vuodenaikoina kuin kesällä.

Valmistusohjeet

Huuhtele mustaherukanlehdet huolellisesti.
Kuori sitruunat ja poista valkoinen osa sitruunoista.
Viipaloi sitruunat. 
Kiehauta vesi. Sekoita sokeri kiehautetun veden sekaan niin, että se liukenee veden joukkoon.
Lisää mustaherukan lehdet ja sitruunaviipaleet. 
Anna jähtyä. 
Kun juoma on jähtynyt käden lämpöiseksi, siivilöi herukanlehdet ja sitruunaviipaleet pois juoman seasta. 
Liuota hiiva juomaan.
Anna siman käydä vuorokauden ajan huoneenlämmössä.

Pullota juoma huolellisesti puhdistettuihin pulloihin.
Lisää jokaisen pullon pohjalle hieman sokeria.
Älä laita simapullojen korkkeja tiiviisti kiinni, koska paine pulloissa kasvaa käymisen aikana. Liian tiiviisti suljetut pullot voivat räjähtää käymisen aikana.
Mustaherukanlehtisima valmistuu huoneenlämmössä kolmessa päivässä ja jääkaapissa noin viikossa.

Valmis juoma säilyy noin viikon ajan. Säilytä mustaherukanlehtisima viileässä.

Resepti

3l mustaherukanlehtiä
2 sitruunaa
4l vettä
0,5kg sokeria
vajaa 1tl kuivahiivaa tai herneen kokoinen pala tuorehiivaa

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Kurpitsainen juustokakku

Kurpitsainen juustokakku

Syksyllä kurpitsasadon ollessa parhaimmillaan, voi kurpitsoista tehdä monenlaisia herkkuja. Kurpitsasose sopii oivallisesti mm. kasvissosekeittoihin tai myskikurpitsasta voi valmistaa herkullista myskikurpitsakeittoa. Kurpitsa sopii uunissa paahdettuna hyvin...

Korvapuustit

Korvapuustit

Korvapuustit ovat herkullisia suomalaisia perinneleivonnaisia. Korvapuusteja juhlistetaan kansallisella korvapuustipäivällä, jota vietetään 4.10. Korvapuustit leivotaan perinteisesti pullataikinasta, joka kaulitaan levyksi ja täytetään rasva-sokeri-kanelitäytteellä....

Mustikkakakku

Mustikkakakku

Mustikakkakakku on herkullinen leivonnainen, jonka valmistaminen on melko edullista ja helppoa. Mustikkakakku säilyy mehevänä ja herkullisena viileässä, kuten jääkaapissa, säilytettynä. Mustikkakakun voi valmistaa sekä tuoreista mustikoista että pakastetuista...

Jauhelihapasta yhdessä astiassa

Jauhelihapasta yhdessä astiassa

Jauhelihapasta yhdessä astiassa on helppo valmistaa, koska pastaa ei tarvitse keittää erikseen, vaan se kypsyy samalla kuin jauhelihakastikekin. Pastan valmistamisastiana kannattaa käyttää paistokasaria, pataa tai korkealaitaista paistinpannua. Jauhelihapasta on...