Valitse Sivu

Nakkikastike

mennessä | maalis 12, 2022 | Edullisia ruokaohjeita, Pääruoat | 0 Kommenttia

Nakkikastike on edullista arkiruokaa, jonka valmistaminen on varsin helppoa eikä vaadi kovin montaa raaka-ainetta. Nakkikastike valmistuu nopeasti alle puolessa tunnissa. Nakkikastikkeen voi tarjota esimerkiksi perunasoseen tai keitettyjen perunoiden kera. Nakkikastikkeesta saa helposti muokattua myös vegaanisen käyttämällä nakkien sijaan kasvinakkeja sekä nesteenä kasvislientä ja kaurakermaa.

Valmistusohjeet

Kuori ja pilko sipuli. Viipaloi nakit.
Kuullota sipuli rasvassa pannulla. Lisää nakit ja ruskista.
Ripottele nakkien päälle vehnäjauhot ja sekoita hyvin.
Lisää vesi sekä ruokakerma. Anna kastikkeen kiehua kasaan noin 15 minuuttia kastiketta säännöllisesti sekoittaen.
Mausta suolalla, pippurilla, tomaattipyreellä ja sinapilla. Sekoita hyvin. 
Koristele lopuksi tuoreilla yrteillä. 

Resepti

1 sipuli
1 paketti nakkeja (n. 400g)
2rkl rasvaa
2rkl vehnäjauhoja
2dl vettä (tai lihalientä)
2dl ruokakermaa
1tl suolaa
0,5tl mustapippuria
2 rkl tomaattipyrettä (tai ketsuppia)
2tl sinappia
1dl tuoretta persiljaa tai ruohosipulia

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Janssoninkiusaus pakastekasviksista

Janssoninkiusaus pakastekasviksista

Pakasteiden käyttäminen ruoanlaitossa ei useinkaan tule edullisemmaksi kuin tuoreiden kasvisten, mutta arjen kiireessä pakasteet ovat oiva apu helpottamaan ja vähentämään työvaihteita. Janssoninkiusaus pakasteista on todella helppo valmistaa eikä sen valmistamiseen...

Itse tehty jugurtti

Itse tehty jugurtti

Maustamattoman jugurtin valmistaminen itse on helppoa. Jugurtin valmistamiseen tarvitaan kuitenkin lämpömittari, jotta lämpötila riittäisi jugurttiseoksen hapattamiseen. Jugurtin valmistamista varten kannattaa varata myös kannellinen kattila. Maitojauheen käyttö...

Munakokkeli

Munakokkeli

Munakokkeli sopii sellaisenaan ateriaksi, tai sitä voi tarjota esimerkiksi kasvisten, kalan, paahtoleivän tai lihan lisäkkeenä. Munakokkeli kannattaa valmistaa miedolla lämmöllä, jotta kokkelin rakenne pysyy riittävän pehmeänä ja kuohkeana. Valmistusohjeet Riko...

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto on herkullista ja riittoisaa ruokaa, jonka valmistaminen on helppoa sekä edullista. Keitossa kannattaa käyttää valmiiksi huuhdeltuja, liotettuja ja keitettyjä papuja. Papuja voi ostaa käyttövalmiina kaupasta tai niitä voi keittää valmiiksi ja...