Valitse Sivu

Hillo

mennessä | elo 1, 2021 | Edullisia ruokaohjeita, Jälkiruoat | 0 Kommenttia

Itse tehdyn hillon valmistus on edullista ja helppoa. Hillo kannattaa säilöä huolellisesti puhdistettuihin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin, jotta se säilyy mahdollisimman pitkään hyvänä. Hilloa säilytetään viileässä, kuten jääkaapissa tai kellarissa. Hilloa voi valmistaa erilaisista hedelmistä tai marjoista. Myös pakastetuista marjoista voi valmistaa hilloa. Tarjoa hillo pannukakun tai itse tehdyn jäätelön kera tai vaikkapa täytekakun välissä. 

Valmistusohjeet

Perkaa marjat. Pilko isokokoiset marjat tarvittaessa pienemmiksi.
Laita marjat kattilaan. Lisää vesi ja hillosokeri.
Kuumenna seos hiljalleen kiehuvaksi koko ajan hyvin sekoittaen.
Anna kiehua kymmenisen minuuttia säännöllisesti sekoittaen.
Kuori hillon päälle muodostuva vaahto lusikalla pois.
Säilö valmis hillo hyvin puhdistettuihin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin. 

Resepti

2l (1kg) marjoja
500g hillosokeria
0,5dl vettä

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Mustikkakakku

Mustikkakakku

Mustikakkakakku on herkullinen leivonnainen, jonka valmistaminen on melko edullista ja helppoa. Mustikkakakku säilyy mehevänä ja herkullisena viileässä, kuten jääkaapissa, säilytettynä. Mustikkakakun voi valmistaa sekä tuoreista mustikoista että pakastetuista...

Jauhelihapasta yhdessä astiassa

Jauhelihapasta yhdessä astiassa

Jauhelihapasta yhdessä astiassa on helppo valmistaa, koska pastaa ei tarvitse keittää erikseen, vaan se kypsyy samalla kuin jauhelihakastikekin. Pastan valmistamisastiana kannattaa käyttää paistokasaria, pataa tai korkealaitaista paistinpannua. Jauhelihapasta on...

Omena-kaurapaistos

Omena-kaurapaistos

Omena-kaurapaistos on edullinen ja herkullinen jälkiruoka, jonka valmistaminen on helppoa eikä valmistamiseen tarvita kovin montaa raaka-ainetta. Oman puutarhan omenat voi hyödyntää paistokseen kuorimatta, riittää kun omenat pesee, pilkkoo ja poistaa siemenkodat....

Kesäkeitto

Kesäkeitto

Kesäkeitto on parhaimmillaan tuoreista kasviksista valmistettuna, joten se on nimensä mukaan kesän herkkuruoka. Kesäkeittoa voi toki valmistaa muinakin vuodenaikoina ja tarpeen mukaan kesäkeiton valmistaminen onnistuu myös pakastetuista kasviksista. Kesäkeiton...