Valitse Sivu

Hillo

mennessä | elo 1, 2021 | Edullisia ruokaohjeita, Jälkiruoat | 0 Kommenttia

Itse tehdyn hillon valmistus on edullista ja helppoa. Hillo kannattaa säilöä huolellisesti puhdistettuihin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin, jotta se säilyy mahdollisimman pitkään hyvänä. Hilloa säilytetään viileässä, kuten jääkaapissa tai kellarissa. Hilloa voi valmistaa erilaisista hedelmistä tai marjoista. Myös pakastetuista marjoista voi valmistaa hilloa. Tarjoa hillo pannukakun tai itse tehdyn jäätelön kera tai vaikkapa täytekakun välissä. 

Valmistusohjeet

Perkaa marjat. Pilko isokokoiset marjat tarvittaessa pienemmiksi.
Laita marjat kattilaan. Lisää vesi ja hillosokeri.
Kuumenna seos hiljalleen kiehuvaksi koko ajan hyvin sekoittaen.
Anna kiehua kymmenisen minuuttia säännöllisesti sekoittaen.
Kuori hillon päälle muodostuva vaahto lusikalla pois.
Säilö valmis hillo hyvin puhdistettuihin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin. 

Resepti

2l (1kg) marjoja
500g hillosokeria
0,5dl vettä

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Munakasrulla

Munakasrulla

Munakasrulla on edullista ja herkullista ruokaa, jonka valmistaminen on helppoa ja nopeaa. Munakasrullaan saa vaihtelua rullan täytteitä vaihtelemalla. Tässä reseptissä täytteenä käytetään jauhelihaa, mutta jauhelihan sijaan voi kokeilla myös esimerkiksi savukalaa,...

Lindströminpihvit

Lindströminpihvit

Lindströminpihvit ovat herkullisia ja helppoja valmistaa itse. Punajuuriraaste tekee pihveistä meheviä sekä herkullisen makuisia. Lindströminpihvit valmistuvat samalla helpolla lihapullataikinaohjeella kuin lihapullatkin ainoastaan sillä erotuksella, että...

Riisi-kasvispata uunissa

Riisi-kasvispata uunissa

Riisi-kasvispata valmistuu helposti uunissa. Ruokalaji valmistuu helpoiten uunin kestävässä padassa, jossa voi ensin kuullottaa kasvikset ja sen jälkeen riisin ja lisätä nesteen lopuksi. Uunin kestävä pata ei kuitenkaan ole mitenkään välttämätön, vaan kasvikset voi...

Janssoninkiusaus pakastekasviksista

Janssoninkiusaus pakastekasviksista

Pakasteiden käyttäminen ruoanlaitossa ei useinkaan tule edullisemmaksi kuin tuoreiden kasvisten, mutta arjen kiireessä pakasteet ovat oiva apu helpottamaan ja vähentämään työvaihteita. Janssoninkiusaus pakasteista on todella helppo valmistaa eikä sen valmistamiseen...