Valitse Sivu

Hillo

mennessä | elo 1, 2021 | Edullisia ruokaohjeita, Jälkiruoat | 0 Kommenttia

Itse tehdyn hillon valmistus on edullista ja helppoa. Hillo kannattaa säilöä huolellisesti puhdistettuihin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin, jotta se säilyy mahdollisimman pitkään hyvänä. Hilloa säilytetään viileässä, kuten jääkaapissa tai kellarissa. Hilloa voi valmistaa erilaisista hedelmistä tai marjoista. Myös pakastetuista marjoista voi valmistaa hilloa. Tarjoa hillo pannukakun tai itse tehdyn jäätelön kera tai vaikkapa täytekakun välissä. 

Valmistusohjeet

Perkaa marjat. Pilko isokokoiset marjat tarvittaessa pienemmiksi.
Laita marjat kattilaan. Lisää vesi ja hillosokeri.
Kuumenna seos hiljalleen kiehuvaksi koko ajan hyvin sekoittaen.
Anna kiehua kymmenisen minuuttia säännöllisesti sekoittaen.
Kuori hillon päälle muodostuva vaahto lusikalla pois.
Säilö valmis hillo hyvin puhdistettuihin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin. 

Resepti

2l (1kg) marjoja
500g hillosokeria
0,5dl vettä

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Itse tehty jugurtti

Itse tehty jugurtti

Maustamattoman jugurtin valmistaminen itse on helppoa. Jugurtin valmistamiseen tarvitaan kuitenkin lämpömittari, jotta lämpötila riittäisi jugurttiseoksen hapattamiseen. Jugurtin valmistamista varten kannattaa varata myös kannellinen kattila. Maitojauheen käyttö...

Munakokkeli

Munakokkeli

Munakokkeli sopii sellaisenaan ateriaksi, tai sitä voi tarjota esimerkiksi kasvisten, kalan, paahtoleivän tai lihan lisäkkeenä. Munakokkeli kannattaa valmistaa miedolla lämmöllä, jotta kokkelin rakenne pysyy riittävän pehmeänä ja kuohkeana. Valmistusohjeet Riko...

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto on herkullista ja riittoisaa ruokaa, jonka valmistaminen on helppoa sekä edullista. Keitossa kannattaa käyttää valmiiksi huuhdeltuja, liotettuja ja keitettyjä papuja. Papuja voi ostaa käyttövalmiina kaupasta tai niitä voi keittää valmiiksi ja...

Tofu-kastike

Tofu-kastike

Tofusta valmistuu herkullinen kastike helposti ja nopeasti. Tofu-kastikeen voi tarjota esimerkiksi perunasoseen, keittettyjen perunoiden, kasvisten, pastan yms. kera. Tofu-kastikkeessa voi käyttää omien makumieltymysten mukaan maustamatonta tofua tai maustettuja...