Valitse Sivu

Hillo

mennessä | elo 1, 2021 | Edullisia ruokaohjeita, Jälkiruoat | 0 Kommenttia

Itse tehdyn hillon valmistus on edullista ja helppoa. Hillo kannattaa säilöä huolellisesti puhdistettuihin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin, jotta se säilyy mahdollisimman pitkään hyvänä. Hilloa säilytetään viileässä, kuten jääkaapissa tai kellarissa. Hilloa voi valmistaa erilaisista hedelmistä tai marjoista. Myös pakastetuista marjoista voi valmistaa hilloa. Tarjoa hillo pannukakun tai itse tehdyn jäätelön kera tai vaikkapa täytekakun välissä. 

Valmistusohjeet

Perkaa marjat. Pilko isokokoiset marjat tarvittaessa pienemmiksi.
Laita marjat kattilaan. Lisää vesi ja hillosokeri.
Kuumenna seos hiljalleen kiehuvaksi koko ajan hyvin sekoittaen.
Anna kiehua kymmenisen minuuttia säännöllisesti sekoittaen.
Kuori hillon päälle muodostuva vaahto lusikalla pois.
Säilö valmis hillo hyvin puhdistettuihin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin. 

Resepti

2l (1kg) marjoja
500g hillosokeria
0,5dl vettä

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Päärynä-ohrapuuro uunissa

Päärynä-ohrapuuro uunissa

Päärynät tuovat ohrapuuroon makua sekä vaihtelua. Puuroon voi käyttää myös hieman ylikypsiä päärynöitä. Puuron voi myös valmistaa veteen tai kauramaitoon, jolloin se sopii myös vegaaniseen ja maidottomaan ruokavalioon. Tai osan maidosta voi korvata valmiilla...

Tofukokkeli

Tofukokkeli

Tofu on vegaanista, soijamaidosta valmistettua proteiinipitoista ruoka-ainetta. Tofu sopii oivallisesti vegaaniseen ruokavalioon korvaamaan kananmunan, koska kananmunan tavoin myös soija sisältää kaikkia ihmiselle tarpeellisia aminohappoja. Tofukokkelin valmistaminen...

Brigadeirot

Brigadeirot

Brigadeirot ovat alun perin brasilialaisia kaakaotoffeemakeisia. Ne ovat herkullisen makuisia ja niiden valmistus on helppoa sekä verrattain edullista. Brigadeirojen kuorruttamiseen voi käytää strösseleitä, kaakaojauhetta, kookoshiutaleita, pähkinä- tai...

Paholaisen kakku

Paholaisen kakku

Paholaisen kakku on erittäin helppo valmistaa. Sen valmistamisessa ei tarvita vatkaamista, riittää kun sekoittaa ainekset hyvin keskenään. Kakun leipominen onnistuu myös aloittelevalta leipurilta. Maultaan kakku on ihanan mehevä sekä suussa sulavan suklainen....