Valitse Sivu

Tofu-kastike

mennessä | heinä 26, 2022 | Edullisia ruokaohjeita, Pääruoat | 0 Kommenttia

Tofusta valmistuu herkullinen kastike helposti ja nopeasti. Tofu-kastikeen voi tarjota esimerkiksi perunasoseen, keittettyjen perunoiden, kasvisten, pastan yms. kera. Tofu-kastikkeessa voi käyttää omien makumieltymysten mukaan maustamatonta tofua tai maustettuja tofuja.

Valmistusohjeet

Valuta tofu ja leikkaa kuutioiksi.
Kuori ja pilko sipuli sekä valkosipunlinkynsi.
Pilko maustekurkku.
Paista tofukuutioita kuivalla pannulla niin kauan, että ylimääräiset nesteet haihtuvat. Lisää öljy pannulle ja paista tofu rapeaksi niin, että paistopintaan tulee väriä. Lisää sipulit ja kuullota. Lisää lopuksi vehnäjauhot ja paista niin, että tofu, sipulit ja jauhot ruskistuvat.
Lisää vesi, kasvikerma, sinappi ja ketsuppi pannulle ja sekoita hyvin. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Anna kastikkeen hautua hetken ja lisää lopuksi maustekurkku.

Resepti

1pkt maustamatonta tofua
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1prk kasviskermaa 
2rkl vehnäjauhoja 
1 maustekurkku
1dl vettä
1rkl sinappia
1rkl ketsuppia
1tl mustapippuria
(1tl suolaa maun mukaan)
öljyä paistamiseen

Nauti keitto krutonkien kera

Tee keiton lopusta juures-sämpylöitä

Tee kerralla suurempi määrä keittoa ja pakasta annoksina, joita voit ottaa esimerkiksi evääksi töihin.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Itse tehty jugurtti

Itse tehty jugurtti

Maustamattoman jugurtin valmistaminen itse on helppoa. Jugurtin valmistamiseen tarvitaan kuitenkin lämpömittari, jotta lämpötila riittäisi jugurttiseoksen hapattamiseen. Jugurtin valmistamista varten kannattaa varata myös kannellinen kattila. Maitojauheen käyttö...

Munakokkeli

Munakokkeli

Munakokkeli sopii sellaisenaan ateriaksi, tai sitä voi tarjota esimerkiksi kasvisten, kalan, paahtoleivän tai lihan lisäkkeenä. Munakokkeli kannattaa valmistaa miedolla lämmöllä, jotta kokkelin rakenne pysyy riittävän pehmeänä ja kuohkeana. Valmistusohjeet Riko...

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto on herkullista ja riittoisaa ruokaa, jonka valmistaminen on helppoa sekä edullista. Keitossa kannattaa käyttää valmiiksi huuhdeltuja, liotettuja ja keitettyjä papuja. Papuja voi ostaa käyttövalmiina kaupasta tai niitä voi keittää valmiiksi ja...

Pitsapohja

Pitsapohja

Pitsa on ihanaa herkkuruokaa, jonka päälle jokainen voi valita omat suosikkitäytteensä. Pitsan valmistaminen itse on helppoa ja edullisempaa kuin valmiin pitsan tilaaminen ravintolasta. Pitsapohjaan kannattaa valita mahdollisimman hienoksi jauhettuja jauhoja, jolloin...