Valitse Sivu

Juuressämpylät

mennessä | elo 15, 2020 | Edullisia ruokaohjeita, Leivät | 0 Kommenttia

Porkkana- tai juuresraasteesta syntyvät herkulliset sämpylät. Jos porkkanaraastetta on jäänyt yli tai jääkaapissa on nuhjaantuneita juureksia, voi ne raastaa porkkanasämpylöitä varten. Tai sämpylöihin voi piilottaa kasvissosekeiton jämät. Jauhoiksi sopivat vehnäjauhot, hiivaleipäjauhot, sämpyläjauhot tai mitä kotoa löytyy. Osan jauhoista voi korvata myös leseillä, hiutaleilla tai siemenillä. Tästä ohjeesta tulee noin 25 sämpylää.

Valmistusohjeet

Kuivahiiva sekoitetaan jauhoihin, tuorehiivan annetaan sulaa kädenlämpöiseen veteen. Veteen lisätään myös suola, sokeri/siirappi, porkkanaraaste ja jauhot vähän kerrallaan. Sämpylätaikinaa on hyvä vaivata kunnolla, jotta siihen syntyy hyvä sitko. Taikinan on hyvä antaa kohota liinalla peitettynä lämpimässä, vedottomassa paikassa.

Leivo taikinasta sämpylöitä. Kohota liinan alla ennen paistamista. Voit halutessasi voidella sämpylät ennen paistoa vedellä, muna-maitoseoksella tai munalla ja koristella siemenillä tai leseillä. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Resepti

3dl porkkanaraastetta
0,5l vettä
1 pussi kuivahiivaa tai 30-50g tuorehiivaa
1tl suolaa
1rlk sokeria tai siirappia
11-13dl jauhoja
0,5dl öljyä tai sulatettua rasvaa

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Itse tehty jugurtti

Itse tehty jugurtti

Maustamattoman jugurtin valmistaminen itse on helppoa. Jugurtin valmistamiseen tarvitaan kuitenkin lämpömittari, jotta lämpötila riittäisi jugurttiseoksen hapattamiseen. Jugurtin valmistamista varten kannattaa varata myös kannellinen kattila. Maitojauheen käyttö...

Munakokkeli

Munakokkeli

Munakokkeli sopii sellaisenaan ateriaksi, tai sitä voi tarjota esimerkiksi kasvisten, kalan, paahtoleivän tai lihan lisäkkeenä. Munakokkeli kannattaa valmistaa miedolla lämmöllä, jotta kokkelin rakenne pysyy riittävän pehmeänä ja kuohkeana. Valmistusohjeet Riko...

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto on herkullista ja riittoisaa ruokaa, jonka valmistaminen on helppoa sekä edullista. Keitossa kannattaa käyttää valmiiksi huuhdeltuja, liotettuja ja keitettyjä papuja. Papuja voi ostaa käyttövalmiina kaupasta tai niitä voi keittää valmiiksi ja...

Tofu-kastike

Tofu-kastike

Tofusta valmistuu herkullinen kastike helposti ja nopeasti. Tofu-kastikeen voi tarjota esimerkiksi perunasoseen, keittettyjen perunoiden, kasvisten, pastan yms. kera. Tofu-kastikkeessa voi käyttää omien makumieltymysten mukaan maustamatonta tofua tai maustettuja...