Valitse Sivu

Juuressämpylät

mennessä | elo 15, 2020 | Edullisia ruokaohjeita, Leivät | 0 Kommenttia

Porkkana- tai juuresraasteesta syntyvät herkulliset sämpylät. Jos porkkanaraastetta on jäänyt yli tai jääkaapissa on nuhjaantuneita juureksia, voi ne raastaa porkkanasämpylöitä varten. Tai sämpylöihin voi piilottaa kasvissosekeiton jämät. Jauhoiksi sopivat vehnäjauhot, hiivaleipäjauhot, sämpyläjauhot tai mitä kotoa löytyy. Osan jauhoista voi korvata myös leseillä, hiutaleilla tai siemenillä. Tästä ohjeesta tulee noin 25 sämpylää.

Valmistusohjeet

Kuivahiiva sekoitetaan jauhoihin, tuorehiivan annetaan sulaa kädenlämpöiseen veteen. Veteen lisätään myös suola, sokeri/siirappi, porkkanaraaste ja jauhot vähän kerrallaan. Sämpylätaikinaa on hyvä vaivata kunnolla, jotta siihen syntyy hyvä sitko. Taikinan on hyvä antaa kohota liinalla peitettynä lämpimässä, vedottomassa paikassa.

Leivo taikinasta sämpylöitä. Kohota liinan alla ennen paistamista. Voit halutessasi voidella sämpylät ennen paistoa vedellä, muna-maitoseoksella tai munalla ja koristella siemenillä tai leseillä. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Resepti

3dl porkkanaraastetta
0,5l vettä
1 pussi kuivahiivaa tai 30-50g tuorehiivaa
1tl suolaa
1rlk sokeria tai siirappia
11-13dl jauhoja
0,5dl öljyä tai sulatettua rasvaa

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Kurpitsainen juustokakku

Kurpitsainen juustokakku

Syksyllä kurpitsasadon ollessa parhaimmillaan, voi kurpitsoista tehdä monenlaisia herkkuja. Kurpitsasose sopii oivallisesti mm. kasvissosekeittoihin tai myskikurpitsasta voi valmistaa herkullista myskikurpitsakeittoa. Kurpitsa sopii uunissa paahdettuna hyvin...

Korvapuustit

Korvapuustit

Korvapuustit ovat herkullisia suomalaisia perinneleivonnaisia. Korvapuusteja juhlistetaan kansallisella korvapuustipäivällä, jota vietetään 4.10. Korvapuustit leivotaan perinteisesti pullataikinasta, joka kaulitaan levyksi ja täytetään rasva-sokeri-kanelitäytteellä....

Mustikkakakku

Mustikkakakku

Mustikakkakakku on herkullinen leivonnainen, jonka valmistaminen on melko edullista ja helppoa. Mustikkakakku säilyy mehevänä ja herkullisena viileässä, kuten jääkaapissa, säilytettynä. Mustikkakakun voi valmistaa sekä tuoreista mustikoista että pakastetuista...

Jauhelihapasta yhdessä astiassa

Jauhelihapasta yhdessä astiassa

Jauhelihapasta yhdessä astiassa on helppo valmistaa, koska pastaa ei tarvitse keittää erikseen, vaan se kypsyy samalla kuin jauhelihakastikekin. Pastan valmistamisastiana kannattaa käyttää paistokasaria, pataa tai korkealaitaista paistinpannua. Jauhelihapasta on...