Valitse Sivu

Kantarellipasta

mennessä | heinä 8, 2021 | Edullisia ruokaohjeita, Pääruoat | 0 Kommenttia

Kantarelli on herkullinen ruokasieni, joka on helppo tunnistaa keltaisesta väristään, helttamaisista, haaroittuvista poimuistaan sekä reunoiltaan aaltoilevasta tasaisesta lakistaan. Se kannattaa poimia metsästä talteen ja käyttää tuoreeltaan ruoanlaittoon. Kantarelli parhaimmillaan tuoreena, mutta niitä voi myös pakastaa. Tuoreeltaan poimitut kantarellit kannattaa säilyttää viileässä, kuten jääkaapissa.

Tällä ruokaohjeella voi valmistaa sienipastaa mistä tahansa ruokasienistä. Tämän ohjeen kantarellikastikkeen voi tarjota myös muiden lisäkkeiden, kuten uusien perunoiden, lihapullien tai kasvispihvien, kera.

Valmistusohjeet

Keitä vesi kattilassa, lisää suola ja pasta kiehuvaan veteen.
Kun pasta on kypsää (noin 8 minuutin kuluttua), kaada pastan keitinvesi pois.

Puhdista sienet ja leikkaa ne kuutioiksi.
Kuori ja pilko sipuli sekä valkosipulinkynsi.
Paista kantarellit kuumalla, kuivalla pannulla, niin että sienistä haihtuu suurin osa vedestä. Lisää tämän jälkeen rasva sekä sipulit.
Kuullota sipulit kantarellien seassa.
Lisää kerma sipulien sekä kantarellien joukkoon.
Sekoita lasissa vehnäjauhot veden joukkoon ja kaada kastikkeen joukkoon. Sekoita hyvin, mausta suolalla ja mustapippurilla ja anna kastikkeen kiehua muutaman minuutin ajan.

Yhdistä lopuksi valutettu pasta sekä kastike. Tarjoile kuumana tuoreilla yrteillä, parmesanraasteella tai vegaanisella pähkinä-parmesanilla maustettuna.

Resepti

300g pastaa
2l vettä pastan keittämiseen
2tl suolaa pastan keitinveteen
300g (noin litra) kantarelleja
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1rkl rasvaa sipulien paistamiseen
2dl kermaa
2dl vettä
2dl vehnäjauhoja

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Hillo

Hillo

Itse tehdyn hillon valmistus on edullista ja helppoa. Hillo kannattaa säilöä huolellisesti puhdistettuihin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin, jotta se säilyy mahdollisimman pitkään hyvänä. Hilloa säilytetään viileässä, kuten jääkaapissa tai kellarissa. Hilloa voi...

Kesäkeitto

Kesäkeitto

Kesäkeitto on parhaimmillaan tuoreista kasviksista valmistettuna, joten se on nimensä mukaan kesän herkkuruoka. Kesäkeittoa voi toki valmistaa muinakin vuodenaikoina ja tarpeen mukaan kesäkeiton valmistaminen onnistuu myös pakastetuista kasviksista. Kesäkeiton...

Itse tehty jäätelö

Itse tehty jäätelö

Itse tehty jäätelö on helppoa ja edullista valmistaa. Perus jäätelövaahto koostuu kermasta sekä kondensoidusta maidosta, joita voi halutessaan maustaa vaniljalla, suklaalla, keksinmuruilla, kakun paloilla, tuoreilla tai kuivatuilla hedelmillä tai marjoilla,...

Mustaherukanlehtisima

Mustaherukanlehtisima

Mustaherukanlehtisima on herkullinen kesäjuoma, jonka valmistaminen on edullista ja helppoa. Juoma valmistetaan samalla periaatteella kuin perinteinen sima, mutta aromaattiset mustaherukanlehdet tuovat juomaan oman makuvivahteensa. Juoman valmistamisessa voi käyttää...