Valitse Sivu

Kantarellipasta

mennessä | heinä 8, 2021 | Edullisia ruokaohjeita, Pääruoat | 0 Kommenttia

Kantarelli on herkullinen ruokasieni, joka on helppo tunnistaa keltaisesta väristään, helttamaisista, haaroittuvista poimuistaan sekä reunoiltaan aaltoilevasta tasaisesta lakistaan. Se kannattaa poimia metsästä talteen ja käyttää tuoreeltaan ruoanlaittoon. Kantarelli parhaimmillaan tuoreena, mutta niitä voi myös pakastaa. Tuoreeltaan poimitut kantarellit kannattaa säilyttää viileässä, kuten jääkaapissa.

Tällä ruokaohjeella voi valmistaa sienipastaa mistä tahansa ruokasienistä. Tämän ohjeen kantarellikastikkeen voi tarjota myös muiden lisäkkeiden, kuten uusien perunoiden, lihapullien tai kasvispihvien, kera.

Valmistusohjeet

Keitä vesi kattilassa, lisää suola ja pasta kiehuvaan veteen.
Kun pasta on kypsää (noin 8 minuutin kuluttua), kaada pastan keitinvesi pois.

Puhdista sienet ja leikkaa ne kuutioiksi.
Kuori ja pilko sipuli sekä valkosipulinkynsi.
Paista kantarellit kuumalla, kuivalla pannulla, niin että sienistä haihtuu suurin osa vedestä. Lisää tämän jälkeen rasva sekä sipulit.
Kuullota sipulit kantarellien seassa.
Lisää kerma sipulien sekä kantarellien joukkoon.
Sekoita lasissa vehnäjauhot veden joukkoon ja kaada kastikkeen joukkoon. Sekoita hyvin, mausta suolalla ja mustapippurilla ja anna kastikkeen kiehua muutaman minuutin ajan.

Yhdistä lopuksi valutettu pasta sekä kastike. Tarjoile kuumana tuoreilla yrteillä, parmesanraasteella tai vegaanisella pähkinä-parmesanilla maustettuna.

Resepti

300g pastaa
2l vettä pastan keittämiseen
2tl suolaa pastan keitinveteen
300g (noin litra) kantarelleja
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1rkl rasvaa sipulien paistamiseen
2dl kermaa
2dl vettä
2dl vehnäjauhoja

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Pitsapohja

Pitsapohja

Pitsa on ihanaa herkkuruokaa, jonka päälle jokainen voi valita omat suosikkitäytteensä. Pitsan valmistaminen itse on helppoa ja edullisempaa kuin valmiin pitsan tilaaminen ravintolasta. Pitsapohjaan kannattaa valita mahdollisimman hienoksi jauhettuja jauhoja, jolloin...

Kaurakeksit

Kaurakeksit

Kaurakeksit ovat herkullisia. Ne valmistuvat muutamasta raaka-aineesta, joten ne ovat myös hyvin edullisia valmistaa. Kaurakeksit valmistuvat nopeasti, joten niitä voi valmistaa vaikkapa yllätysvieraille. Niiden valmistaminen on helppoa, joten se onnistuu myös...

Letut

Letut

Letut ovat herkullisen makuisia ja lettutaikinan ainekset löytyvät useimmiten suoraan kaapista. Letut ovat ruokana monipuolisia, koska ne sopivat makealla täytteellä jälkiruoaksi tai suolaisella täytteellä pääruoaksi. Lettutaikinaohjeessa nesteenä on maito, mutta...

Nakkikastike

Nakkikastike

Nakkikastike on edullista arkiruokaa, jonka valmistaminen on varsin helppoa eikä vaadi kovin montaa raaka-ainetta. Nakkikastike valmistuu nopeasti alle puolessa tunnissa. Nakkikastikkeen voi tarjota esimerkiksi perunasoseen tai keitettyjen perunoiden kera....