Valitse Sivu

Kantarellipasta

mennessä | heinä 8, 2021 | Edullisia ruokaohjeita, Pääruoat | 0 Kommenttia

Kantarelli on herkullinen ruokasieni, joka on helppo tunnistaa keltaisesta väristään, helttamaisista, haaroittuvista poimuistaan sekä reunoiltaan aaltoilevasta tasaisesta lakistaan. Se kannattaa poimia metsästä talteen ja käyttää tuoreeltaan ruoanlaittoon. Kantarelli parhaimmillaan tuoreena, mutta niitä voi myös pakastaa. Tuoreeltaan poimitut kantarellit kannattaa säilyttää viileässä, kuten jääkaapissa.

Tällä ruokaohjeella voi valmistaa sienipastaa mistä tahansa ruokasienistä. Tämän ohjeen kantarellikastikkeen voi tarjota myös muiden lisäkkeiden, kuten uusien perunoiden, lihapullien tai kasvispihvien, kera.

Valmistusohjeet

Keitä vesi kattilassa, lisää suola ja pasta kiehuvaan veteen.
Kun pasta on kypsää (noin 8 minuutin kuluttua), kaada pastan keitinvesi pois.

Puhdista sienet ja leikkaa ne kuutioiksi.
Kuori ja pilko sipuli sekä valkosipulinkynsi.
Paista kantarellit kuumalla, kuivalla pannulla, niin että sienistä haihtuu suurin osa vedestä. Lisää tämän jälkeen rasva sekä sipulit.
Kuullota sipulit kantarellien seassa.
Lisää kerma sipulien sekä kantarellien joukkoon.
Sekoita lasissa vehnäjauhot veden joukkoon ja kaada kastikkeen joukkoon. Sekoita hyvin, mausta suolalla ja mustapippurilla ja anna kastikkeen kiehua muutaman minuutin ajan.

Yhdistä lopuksi valutettu pasta sekä kastike. Tarjoile kuumana tuoreilla yrteillä, parmesanraasteella tai vegaanisella pähkinä-parmesanilla maustettuna.

Resepti

300g pastaa
2l vettä pastan keittämiseen
2tl suolaa pastan keitinveteen
300g (noin litra) kantarelleja
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1rkl rasvaa sipulien paistamiseen
2dl kermaa
2dl vettä
2dl vehnäjauhoja

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Kurpitsainen juustokakku

Kurpitsainen juustokakku

Syksyllä kurpitsasadon ollessa parhaimmillaan, voi kurpitsoista tehdä monenlaisia herkkuja. Kurpitsasose sopii oivallisesti mm. kasvissosekeittoihin tai myskikurpitsasta voi valmistaa herkullista myskikurpitsakeittoa. Kurpitsa sopii uunissa paahdettuna hyvin...

Korvapuustit

Korvapuustit

Korvapuustit ovat herkullisia suomalaisia perinneleivonnaisia. Korvapuusteja juhlistetaan kansallisella korvapuustipäivällä, jota vietetään 4.10. Korvapuustit leivotaan perinteisesti pullataikinasta, joka kaulitaan levyksi ja täytetään rasva-sokeri-kanelitäytteellä....

Mustikkakakku

Mustikkakakku

Mustikakkakakku on herkullinen leivonnainen, jonka valmistaminen on melko edullista ja helppoa. Mustikkakakku säilyy mehevänä ja herkullisena viileässä, kuten jääkaapissa, säilytettynä. Mustikkakakun voi valmistaa sekä tuoreista mustikoista että pakastetuista...

Jauhelihapasta yhdessä astiassa

Jauhelihapasta yhdessä astiassa

Jauhelihapasta yhdessä astiassa on helppo valmistaa, koska pastaa ei tarvitse keittää erikseen, vaan se kypsyy samalla kuin jauhelihakastikekin. Pastan valmistamisastiana kannattaa käyttää paistokasaria, pataa tai korkealaitaista paistinpannua. Jauhelihapasta on...