Valitse Sivu

Kantarellipasta

mennessä | heinä 8, 2021 | Edullisia ruokaohjeita, Pääruoat | 0 Kommenttia

Kantarelli on herkullinen ruokasieni, joka on helppo tunnistaa keltaisesta väristään, helttamaisista, haaroittuvista poimuistaan sekä reunoiltaan aaltoilevasta tasaisesta lakistaan. Se kannattaa poimia metsästä talteen ja käyttää tuoreeltaan ruoanlaittoon. Kantarelli parhaimmillaan tuoreena, mutta niitä voi myös pakastaa. Tuoreeltaan poimitut kantarellit kannattaa säilyttää viileässä, kuten jääkaapissa.

Tällä ruokaohjeella voi valmistaa sienipastaa mistä tahansa ruokasienistä. Tämän ohjeen kantarellikastikkeen voi tarjota myös muiden lisäkkeiden, kuten uusien perunoiden, lihapullien tai kasvispihvien, kera.

Valmistusohjeet

Keitä vesi kattilassa, lisää suola ja pasta kiehuvaan veteen.
Kun pasta on kypsää (noin 8 minuutin kuluttua), kaada pastan keitinvesi pois.

Puhdista sienet ja leikkaa ne kuutioiksi.
Kuori ja pilko sipuli sekä valkosipulinkynsi.
Paista kantarellit kuumalla, kuivalla pannulla, niin että sienistä haihtuu suurin osa vedestä. Lisää tämän jälkeen rasva sekä sipulit.
Kuullota sipulit kantarellien seassa.
Lisää kerma sipulien sekä kantarellien joukkoon.
Sekoita lasissa vehnäjauhot veden joukkoon ja kaada kastikkeen joukkoon. Sekoita hyvin, mausta suolalla ja mustapippurilla ja anna kastikkeen kiehua muutaman minuutin ajan.

Yhdistä lopuksi valutettu pasta sekä kastike. Tarjoile kuumana tuoreilla yrteillä, parmesanraasteella tai vegaanisella pähkinä-parmesanilla maustettuna.

Resepti

300g pastaa
2l vettä pastan keittämiseen
2tl suolaa pastan keitinveteen
300g (noin litra) kantarelleja
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1rkl rasvaa sipulien paistamiseen
2dl kermaa
2dl vettä
2dl vehnäjauhoja

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Munakasrulla

Munakasrulla

Munakasrulla on edullista ja herkullista ruokaa, jonka valmistaminen on helppoa ja nopeaa. Munakasrullaan saa vaihtelua rullan täytteitä vaihtelemalla. Tässä reseptissä täytteenä käytetään jauhelihaa, mutta jauhelihan sijaan voi kokeilla myös esimerkiksi savukalaa,...

Lindströminpihvit

Lindströminpihvit

Lindströminpihvit ovat herkullisia ja helppoja valmistaa itse. Punajuuriraaste tekee pihveistä meheviä sekä herkullisen makuisia. Lindströminpihvit valmistuvat samalla helpolla lihapullataikinaohjeella kuin lihapullatkin ainoastaan sillä erotuksella, että...

Riisi-kasvispata uunissa

Riisi-kasvispata uunissa

Riisi-kasvispata valmistuu helposti uunissa. Ruokalaji valmistuu helpoiten uunin kestävässä padassa, jossa voi ensin kuullottaa kasvikset ja sen jälkeen riisin ja lisätä nesteen lopuksi. Uunin kestävä pata ei kuitenkaan ole mitenkään välttämätön, vaan kasvikset voi...

Janssoninkiusaus pakastekasviksista

Janssoninkiusaus pakastekasviksista

Pakasteiden käyttäminen ruoanlaitossa ei useinkaan tule edullisemmaksi kuin tuoreiden kasvisten, mutta arjen kiireessä pakasteet ovat oiva apu helpottamaan ja vähentämään työvaihteita. Janssoninkiusaus pakasteista on todella helppo valmistaa eikä sen valmistamiseen...