Valitse Sivu

Kasvispihvit

mennessä | loka 12, 2020 | Edullisia ruokaohjeita, Pääruoat | 0 Kommenttia

Kasvispihvit valmistuvat myös samalla taikinapohjalla kuin lihapullat, mutta tässä ohjeessa kikherneet tuovat kasvispihveihin lisää proteiinia ja näin ollen kasvispihvit ovat ravitsevampia ja täyttävämpiä. Kasvispihvit ovat herkullisia nautittuna sellaisinaan tai salaatin kera, mutta ateriasta saa ruokaisamman tarjoamalla kasvispihvit esimerkiksi perunasoseen kera.

Kasvispihvejä kannattaa tehdä kerralla isompi määrä ja pakastaa loput kiireisten arkipäivien pelastukseksi.

Valmistusohjeet

Valuta ja huuhdo kikherneet siivilässä.
(Ota säilytysliemi talteen ja valmista siitä vegaanisia marenkeja.)

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
Kuori ja pilko sipuli sekä valkosipuli. Kuullota sipulit öljytilkassa pannulla. Lisää pannulle porkkanaraaste ja sekoita.

Soseuta kikherneet sauvasekottimella tai tehosekoittimella. Kaada sose taikinakulhoon ja lisää joukkoon korppujauho, kananmuna ja mausteet. Hienonna persilja ja lisää seokseen. Lisää seokseen myös sipulit ja porkkanaraaste. Sekoita taikina tasaiseksi. Pyörittele taikinasta saman kokoisia pihvejä.

Paista pihvit rasvassa pannulla molemmin puolin, niin että pihvit saavat kauniin ruskistuneen värin.

Resepti

1 sipuli
2 kynttä valkosipulia
2 porkkanaa
300-400g esikypsennettyjä kikherneitä
0,5dl korppujauhoja
1 kananmuna
1tl suolaa
0,5tl mustapippuria
0,5tl chilijauhetta
3 vartta tuoretta persiljaa
2rkl sitruunamehua

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Mustikkakakku

Mustikkakakku

Mustikakkakakku on herkullinen leivonnainen, jonka valmistaminen on melko edullista ja helppoa. Mustikkakakku säilyy mehevänä ja herkullisena viileässä, kuten jääkaapissa, säilytettynä. Mustikkakakun voi valmistaa sekä tuoreista mustikoista että pakastetuista...

Jauhelihapasta yhdessä astiassa

Jauhelihapasta yhdessä astiassa

Jauhelihapasta yhdessä astiassa on helppo valmistaa, koska pastaa ei tarvitse keittää erikseen, vaan se kypsyy samalla kuin jauhelihakastikekin. Pastan valmistamisastiana kannattaa käyttää paistokasaria, pataa tai korkealaitaista paistinpannua. Jauhelihapasta on...

Omena-kaurapaistos

Omena-kaurapaistos

Omena-kaurapaistos on edullinen ja herkullinen jälkiruoka, jonka valmistaminen on helppoa eikä valmistamiseen tarvita kovin montaa raaka-ainetta. Oman puutarhan omenat voi hyödyntää paistokseen kuorimatta, riittää kun omenat pesee, pilkkoo ja poistaa siemenkodat....

Hillo

Hillo

Itse tehdyn hillon valmistus on edullista ja helppoa. Hillo kannattaa säilöä huolellisesti puhdistettuihin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin, jotta se säilyy mahdollisimman pitkään hyvänä. Hilloa säilytetään viileässä, kuten jääkaapissa tai kellarissa. Hilloa voi...