Valitse Sivu

Kesäkurpitsakakku

mennessä | syys 21, 2020 | Edullisia ruokaohjeita, Jälkiruoat | 0 Kommenttia

Kesäkurpitsa on melko helppohoitoinen kasvi, joka tuottaa runsaasti satoa. Miedon makunsa vuoksi kesäkurpitsa sopii oivallisesti leivontaan, kuten sämpylöihin, mutta myös makeisiin leivonnaisiin, kuten tämä kakku. Keskikokoinen kesäkurpitsa painaa noin 250g, joten kakkuun tarvitaan yksi keskikokoinen kesäkurpitsa.

Valmistusohjeet

Pese ja raasta kesäkurpitsa. Valuta ylimääräinen neste pois.
Sekoita rasva ja sokeri vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Voitele ja jauhota renkaan muotoinen kakkuvuoka.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan huolellisesti sekoittaen.
Lisää lopuksi kesäkurpitsaraaste.
Kaada taikina kakkuvuokaan.

Paista 175 asteisessa uunissa 50-60 minuuttia.

Koristele jähtynyt kakku siivilöimällä kakun päälle tomusokeria.

Resepti

1 keskikokoinen kesäkurpitsa (n. 250g)
150g rasvaa
2dl sokeria
3 munaa
2tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
1tl kanelia
1tl kaardemummaa
0,5tl suolaa
3,5dl vehnäjauhoja

Rasvaa ja korppujauhoja kakkuvuoan voiteluun ja jauhottamiseen.

2tl tomusokeria koristeluun.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Munakasrulla

Munakasrulla

Munakasrulla on edullista ja herkullista ruokaa, jonka valmistaminen on helppoa ja nopeaa. Munakasrullaan saa vaihtelua rullan täytteitä vaihtelemalla. Tässä reseptissä täytteenä käytetään jauhelihaa, mutta jauhelihan sijaan voi kokeilla myös esimerkiksi savukalaa,...

Lindströminpihvit

Lindströminpihvit

Lindströminpihvit ovat herkullisia ja helppoja valmistaa itse. Punajuuriraaste tekee pihveistä meheviä sekä herkullisen makuisia. Lindströminpihvit valmistuvat samalla helpolla lihapullataikinaohjeella kuin lihapullatkin ainoastaan sillä erotuksella, että...

Riisi-kasvispata uunissa

Riisi-kasvispata uunissa

Riisi-kasvispata valmistuu helposti uunissa. Ruokalaji valmistuu helpoiten uunin kestävässä padassa, jossa voi ensin kuullottaa kasvikset ja sen jälkeen riisin ja lisätä nesteen lopuksi. Uunin kestävä pata ei kuitenkaan ole mitenkään välttämätön, vaan kasvikset voi...

Janssoninkiusaus pakastekasviksista

Janssoninkiusaus pakastekasviksista

Pakasteiden käyttäminen ruoanlaitossa ei useinkaan tule edullisemmaksi kuin tuoreiden kasvisten, mutta arjen kiireessä pakasteet ovat oiva apu helpottamaan ja vähentämään työvaihteita. Janssoninkiusaus pakasteista on todella helppo valmistaa eikä sen valmistamiseen...