Kesäkurpitsa on melko helppohoitoinen kasvi, joka tuottaa runsaasti satoa. Miedon makunsa vuoksi kesäkurpitsa sopii oivallisesti leivontaan, kuten sämpylöihin, mutta myös makeisiin leivonnaisiin, kuten tämä kakku. Keskikokoinen kesäkurpitsa painaa noin 250g, joten kakkuun tarvitaan yksi keskikokoinen kesäkurpitsa.
Valmistusohjeet
Pese ja raasta kesäkurpitsa. Valuta ylimääräinen neste pois.
Sekoita rasva ja sokeri vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Voitele ja jauhota renkaan muotoinen kakkuvuoka.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan huolellisesti sekoittaen.
Lisää lopuksi kesäkurpitsaraaste.
Kaada taikina kakkuvuokaan.
Paista 175 asteisessa uunissa 50-60 minuuttia.
Koristele jähtynyt kakku siivilöimällä kakun päälle tomusokeria.
0 kommenttia