Valitse Sivu

Perunasalaatti

mennessä | huhti 26, 2021 | Edullisia ruokaohjeita, Pääruoat | 0 Kommenttia

Itse tehty perunasalaatti on erittäin herkullista. Se sopii monen ruoan lisäkkeeksi ja sitä nautitaankin usein niin keskellä talvea uuden vuoden juhlissa kuin kesällä grilliruoan lisäkkeenä. Vappuna perunasalaattia voi valmistaa nakkien lisäkkeeksi, mutta perunasalaattia kannattaa kokeilla myös esimerkiksi lohimedaljonkien, lihapullien tai kasvispihvien kera. Perunasalaatin valmistus on helppoa ja itse tehden perunasalaatti on myös verrattain edullista.

Valmistusohjeet

Keitä perunat ja anna niiden jähtyä.
Kuori ja pilko perunat, sipuli sekä omena.
Pilko maustekurkku. Sekoita ainekset keskenään kulhossa.
Lisää halutessasi kaprikset.

Sekoita erillisessä astiassa kermaviili ja majoneesi keskenään.
Lisää sitruunamehu, sinappi sekä mausteet. Sekoita huolellisesti.
Lisää kastike salaatin joukkoon. Kääntele varovasti niin, että kastike sekoittuu tasaisesti.
Hienonna ruohosipuli, persilja tai silpulinvarret ja ripottele salaatin päälle.
Anna maustua jääkaapissa.

Tarjoile perunasalaatti kylmänä. Säilytä viileässä.

Resepti

6 keitettyä perunaa
1 omena
1 pieni sipuli
2 maustekurkkua
(2rkl kapriksia)

1prk kermaviiliä (200g)
1dl majoneesia
1rkl sitruunamehua
1rkl sinappia
1tl sokeria
0,5tl suolaa
0,5tl mustapippuria

Koristeluun persiljaa, ruohosipulia tai sipulinvarsia

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Kurpitsainen juustokakku

Kurpitsainen juustokakku

Syksyllä kurpitsasadon ollessa parhaimmillaan, voi kurpitsoista tehdä monenlaisia herkkuja. Kurpitsasose sopii oivallisesti mm. kasvissosekeittoihin tai myskikurpitsasta voi valmistaa herkullista myskikurpitsakeittoa. Kurpitsa sopii uunissa paahdettuna hyvin...

Korvapuustit

Korvapuustit

Korvapuustit ovat herkullisia suomalaisia perinneleivonnaisia. Korvapuusteja juhlistetaan kansallisella korvapuustipäivällä, jota vietetään 4.10. Korvapuustit leivotaan perinteisesti pullataikinasta, joka kaulitaan levyksi ja täytetään rasva-sokeri-kanelitäytteellä....

Mustikkakakku

Mustikkakakku

Mustikakkakakku on herkullinen leivonnainen, jonka valmistaminen on melko edullista ja helppoa. Mustikkakakku säilyy mehevänä ja herkullisena viileässä, kuten jääkaapissa, säilytettynä. Mustikkakakun voi valmistaa sekä tuoreista mustikoista että pakastetuista...

Jauhelihapasta yhdessä astiassa

Jauhelihapasta yhdessä astiassa

Jauhelihapasta yhdessä astiassa on helppo valmistaa, koska pastaa ei tarvitse keittää erikseen, vaan se kypsyy samalla kuin jauhelihakastikekin. Pastan valmistamisastiana kannattaa käyttää paistokasaria, pataa tai korkealaitaista paistinpannua. Jauhelihapasta on...