Valitse Sivu

Pikkuiset kesäkurpitsapitsat

mennessä | touko 22, 2021 | Edullisia ruokaohjeita, Pääruoat | 0 Kommenttia

Pikkuiset kesäkurpitsapitsat ovat herkullinen ja terveellinen vaihtoehto perinteisille minipitsoille. Niiden valmistaminen on helppoa ja nopeaa. Pitsojen täytteeksi voi käyttää kaikkea, mitä muutenkin tulee käytettyä pitsan täytteenä. Kesäkurpitsapitsoihin voi myös helposti hyödyntää tähderuokia, kuten tähteeksi jääneen bolognese-kastikkeen, kasvikset, minitomaatit, juustot, lihapullat, leikkeleet, lihat, lohimedaljongit tai graavikalat.

Valmistusohjeet

Pese kesäkurpitsat ja leikkaa viipaleiksi. 
Pilko kinkku ja raasta juusto.
Levitä kesäkurpitsaviipaleet uunipellille ja pirskota päälle öljyä. 
Paahda kesäkurpitsaviipaleita noin 5 minuutin ajan 200 asteisessa uunissa. 
Levitä tämän jälkeen kurpitsaviipaleiden päälle tomaattikastike, täytteet ja juustoraaste.
Paista vielä noin kymmenen minuuttia 200 asteisessa uunissa. 

Resepti

2-3 kookasta kesäkurpitsaa
öljyä paahtamiseen
2dl tomaattikastiketta
100g ilmakuivattua kinkkua (tai mitä tahansa täytettä)
1-2dl juustoraastetta

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Kurpitsainen juustokakku

Kurpitsainen juustokakku

Syksyllä kurpitsasadon ollessa parhaimmillaan, voi kurpitsoista tehdä monenlaisia herkkuja. Kurpitsasose sopii oivallisesti mm. kasvissosekeittoihin tai myskikurpitsasta voi valmistaa herkullista myskikurpitsakeittoa. Kurpitsa sopii uunissa paahdettuna hyvin...

Korvapuustit

Korvapuustit

Korvapuustit ovat herkullisia suomalaisia perinneleivonnaisia. Korvapuusteja juhlistetaan kansallisella korvapuustipäivällä, jota vietetään 4.10. Korvapuustit leivotaan perinteisesti pullataikinasta, joka kaulitaan levyksi ja täytetään rasva-sokeri-kanelitäytteellä....

Mustikkakakku

Mustikkakakku

Mustikakkakakku on herkullinen leivonnainen, jonka valmistaminen on melko edullista ja helppoa. Mustikkakakku säilyy mehevänä ja herkullisena viileässä, kuten jääkaapissa, säilytettynä. Mustikkakakun voi valmistaa sekä tuoreista mustikoista että pakastetuista...

Jauhelihapasta yhdessä astiassa

Jauhelihapasta yhdessä astiassa

Jauhelihapasta yhdessä astiassa on helppo valmistaa, koska pastaa ei tarvitse keittää erikseen, vaan se kypsyy samalla kuin jauhelihakastikekin. Pastan valmistamisastiana kannattaa käyttää paistokasaria, pataa tai korkealaitaista paistinpannua. Jauhelihapasta on...