Valitse Sivu

Pikkuiset kesäkurpitsapitsat

mennessä | touko 22, 2021 | Edullisia ruokaohjeita, Pääruoat | 0 Kommenttia

Pikkuiset kesäkurpitsapitsat ovat herkullinen ja terveellinen vaihtoehto perinteisille minipitsoille. Niiden valmistaminen on helppoa ja nopeaa. Pitsojen täytteeksi voi käyttää kaikkea, mitä muutenkin tulee käytettyä pitsan täytteenä. Kesäkurpitsapitsoihin voi myös helposti hyödyntää tähderuokia, kuten tähteeksi jääneen bolognese-kastikkeen, kasvikset, minitomaatit, juustot, lihapullat, leikkeleet, lihat, lohimedaljongit tai graavikalat.

Valmistusohjeet

Pese kesäkurpitsat ja leikkaa viipaleiksi. 
Pilko kinkku ja raasta juusto.
Levitä kesäkurpitsaviipaleet uunipellille ja pirskota päälle öljyä. 
Paahda kesäkurpitsaviipaleita noin 5 minuutin ajan 200 asteisessa uunissa. 
Levitä tämän jälkeen kurpitsaviipaleiden päälle tomaattikastike, täytteet ja juustoraaste.
Paista vielä noin kymmenen minuuttia 200 asteisessa uunissa. 

Resepti

2-3 kookasta kesäkurpitsaa
öljyä paahtamiseen
2dl tomaattikastiketta
100g ilmakuivattua kinkkua (tai mitä tahansa täytettä)
1-2dl juustoraastetta

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Hillo

Hillo

Itse tehdyn hillon valmistus on edullista ja helppoa. Hillo kannattaa säilöä huolellisesti puhdistettuihin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin, jotta se säilyy mahdollisimman pitkään hyvänä. Hilloa säilytetään viileässä, kuten jääkaapissa tai kellarissa. Hilloa voi...

Kesäkeitto

Kesäkeitto

Kesäkeitto on parhaimmillaan tuoreista kasviksista valmistettuna, joten se on nimensä mukaan kesän herkkuruoka. Kesäkeittoa voi toki valmistaa muinakin vuodenaikoina ja tarpeen mukaan kesäkeiton valmistaminen onnistuu myös pakastetuista kasviksista. Kesäkeiton...

Kantarellipasta

Kantarellipasta

Kantarelli on herkullinen ruokasieni, joka on helppo tunnistaa keltaisesta väristään, helttamaisista, haaroittuvista poimuistaan sekä reunoiltaan aaltoilevasta tasaisesta lakistaan. Se kannattaa poimia metsästä talteen ja käyttää tuoreeltaan ruoanlaittoon. Kantarelli...

Itse tehty jäätelö

Itse tehty jäätelö

Itse tehty jäätelö on helppoa ja edullista valmistaa. Perus jäätelövaahto koostuu kermasta sekä kondensoidusta maidosta, joita voi halutessaan maustaa vaniljalla, suklaalla, keksinmuruilla, kakun paloilla, tuoreilla tai kuivatuilla hedelmillä tai marjoilla,...