Puurot ovat edullisia, terveellisiä sekä riittoisia ja niistä saa hyvin energiaa päivään. Taloudellisen ja säästäväisen ihmisen kannattaa suosia ruokalistassaan erilaisia puuroja. Puurohiutaleet ja -suurimot säilyvät hyvin kuivakaapissa, joten puuroa kannattaa säilyttää kotona aina helposti saatavilla. Lisäksi puurot ovat useimmiten nopeita ja helppoja valmistaa, joten ne pelastavat kiireisenkin päivän.
Puurot sopivat kaikille aterioille, kuten aamupalalle, lounaalle, päivälliseksi tai iltapalalle. Puuroja on paljon erilaisia, joten samaa puuroa ei kannata joka aterialla nauttia, vaan vaihdella eri puurohiutaleita ja -ryynejä sekä valmistustapoja. Puuroja voi valmistaa hauduttamalla, keittämällä, uunissa kypsyttämällä tai sitten voi kokeilla tuorepuuroja, jotka valmistetaan ilman keittämistä. Kannattaa kokeilla erilaisia puuroja, jotta löytää omat suosikkinsa ja saa vaihtelua ruokavalioon.
Puurot kannattaa nauttia tuoreiden marjojen, hedelmien tai pähkinöiden kera. Tai puuron voi syödä perinteiseen tapaa voisilmällä. Puuroihin voi kokeilla lisätä myös raejuustoa, jugurttia tai rahkaa. Vaihtelua puuroihin saa erilaisilla marja- ja hedelmäkiisseleillä tai -soseilla. Ne ovat edullisia ja helppoja valmistaa itse ja niihin voi käyttää tuoreita, pakastettuja tai säilöttyjä hedelmiä tai marjoja. Puuroja voi myös maustaa perinteisen suolan lisäksi erilaisilla mausteilla kuten kanelilla, kaardemummalla, vaniljalla, kaakaojauheella tai inkiväärillä.
Puurot säilyvät jääkaapissa useamman päivän, joten puuroa voi tehdä kerralla suuremmankin annoksen, jolloin puuroa riittää useammalle aterialle tai evääksi töihin. Jos puuroa jää yli, voi loput hyödyntää esimerkiksi sämpylöiden tai kauraleipästen leipomiseen.
0 kommenttia